Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Φορέας Λίμνης πήγε στη Βραζιλία

Εικόνα του άρθρου Ο Φορέας Λίμνης πήγε στη Βραζιλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2019, 16:42
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων (Φ.Δ.Λ.Π.Ι.) συμμετείχε στις 11 - 15 Μαρτίου στο σεμινάριο των δέκα προστατευόμενων περιοχών από όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Incubator for Nature Conservation – Θερμοκοιτίδα για τη διατήρηση της φύσης», της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN).

Η συνάντηση έγινε στην προστατευόμενη περιοχή SinaldoVale της Βραζιλίας.

Το εργαστήριο του προγράμματος της IUCN παρείχε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση προστατευόμενων περιοχών και τοπίων και να κερδίσουν από τα διδάγματα που αντλήθηκαν σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών συνθηκών. Η ανταλλαγή εμπειριών και εμπειρογνωμοσύνης συνοδεύτηκε από σύντομες πρακτικές συνεδρίες που εξέταζαν τις αρχές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες του τομέα της διατήρησης των πόρων για τη δημιουργία εσόδων που θα βοηθήσουν στην κάλυψη των λειτουργικών και διοικητικών δαπανών για τη διατήρηση της φύσης.

Ο Φορέας προετοίμασε και υπέβαλλε αίτηση στο πρόγραμμα στις 11/7/2017 η οποία και εγκρίθηκε από την IUCN στις 5/9/2017. Από τότε πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας μέσω διαδικτύουμε την ομάδα εργασίας της IUCN και στις 13 Φεβρουαρίου έγινε στα Γιάννενα συνάντηση εργασίας, με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και τους συνεργαζόμενους φορείς και εκπονήθηκαν σχέδια για χρηματοδοτικά εργαλεία για την προστατευόμενη περιοχή της Παμβώτιδας, για τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης στο Νησί, για τα φορολογικά των φορέων κ.α.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back