ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο επίτροπος λέει άλλα

Εικόνα του άρθρου Ο επίτροπος λέει άλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2017, 19:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την… έξοδο του επί δεκαετίες γενικού διευθυντή Κώστα Γιωτάκη από τη ΔΕΥΑΙ, η δημοτική αρχή προχώρησε στο διορισμό της υπαλλήλου της επιχείρησης, Αντωνίας Ζέρβα, ως προσωρινής γενικής διευθύντριας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έρχεται όμως να κρίνει αυτή την τοποθέτηση μη σύννομη.

Όπως ανέφερε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο επίτροπος επέστρεψε  αθεώρητο στις 28 Δεκεμβρίου το χρηματικό ένταλμα καταβολής αναδρομικών μισθοδοσίας της γενικής διευθύντριας από τον Απρίλιο του 2016. Το σκεπτικό του επιτρόπου για τη μη έγκριση των αναδρομικών είναι ότι η τοποθέτηση της γενικής διευθύντριας έγινε μη σύννομο τρόπο. Έπρεπε να γίνει όχι βάσει απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ αλλά σύμφωνα με τον νόμο του 1980 για τις ΔΕΥΑ όπου τη θέση του αποχωρήσαντος γενικού διευθυντή καταλαμβάνει ο αρχαιότερος υπάλληλος.

Η παράταξη του κ. Μπαρτζώκα αναφέρει ακόμη ότι η ΔΕΥΑΙ πρωτοκόλλησε το έγγραφο του επιτρόπου στις 20 Ιανουαρίου ενώ καταγγέλλει ότι «στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή προσποιήθηκε ότι δεν το γνώριζε». Επίσης, η παράταξη θέτει μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν μετά την εξέλιξη αυτή, το κυριότερο από τα οποία είναι αν είναι νόμιμες οι αποφάσεις που έχει υπογράψει η προσωρινή γενική διευθύντρια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back