ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζίτσας επιδοτεί εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Ζίτσας επιδοτεί εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2024, 13:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζίτσας ήρθε σε συμφωνία με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, για την επιδότηση εισιτηρίων συγκεκριμένων γραμμών.

Η σύμβαση που υπογράφηκε και φέτος, προβλέπει επιδότηση εισιτηρίων στα δρομολόγια αιχμής (6-9 το πρωί και 13.30-15.30), ως εξής:

Από τις δημοτικές κοινότητες Ροδοτοπίου, Άνω και Κάτω Λαψίστας, Γαρδίκιου με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 2,10 ευρώ σε 1,60 ευρώ και για το μειωμένο από 1,10 ευρώ σε 0,90ευρώ.

Από τις δημοτικές κοινότητες Ροδοτοπίου, Άνω και Κάτω Λαψίστας με προορισμό την Δ.Κ. Αγίου Ιωάννη (στάση Κολέμπα), η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60 ευρώ σε 1,20 υρώ και για το μειωμένο από 0,90 ευρώ σε 0,70 ευρώ.

Από τη δημοτική κοινότητα. Αγίου Ιωάννη με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60 ευρώ σε 1,20 ευρώ και για το μειωμένο από 0,90 ευρώ σε 0,70 ευρώ.

Από τις δημοτικές κοινότητες Ελεούσας και Βουνοπλαγιάς με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60 ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,90ε υρώ σε 0,70 ευρώ. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται από τις 6.00 έως τις 9.00 το πρωί και από τις 13.30 έως τις 15.30.


Επίσης, διατηρούνται τα τέσσερα δρομολόγια που συνδέουν τις δημοτικές κοινότητες Ελεούσας, Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου με το νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και την πόλη των Ιωαννίνων καλύπτοντας έτσι και τις ανάγκες όσων διαμένουν στο συνοικισμό «Αμπελάκια» και κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας.

Επίσης, διατηρούνται και τα τέσσερα δρομολόγια (Δευτέρα έως Παρασκευή), από Βουνοπλαγιά και Άγιο Ιωάννη (περιοχή Τατσηράμου) με προορισμό την Ελεούσα. Ενώ, κάθε Σάββατο προστίθενται δύο δρομολόγια από τη δημοτική κοινότητα Ελεούσας προς τον προφήτη Ηλία με στόχο οι δημότες που δεν έχουν μεταφορικό μέσο να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κοιμητήριο.

Τέλος, το δρομολόγιο από Ιωάννινα προς τη δημοτική κοινότητα Περιβλέπτου και αντίστροφα γίνεται (δύο φορές την ημέρα επί πενθημέρου) μέσω Ελεούσας.


Ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ευρεία αποδοχή της συγκεκριμένης δράσης από τους πολίτες μας οδήγησε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να συνεχίσουμε τη συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ και τη φετινή χρονιά, εξασφαλίζοντας για τους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back