ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O Δήμος Ζίτσας ανακυκλώνει φυτοφάρμακα

Εικόνα του άρθρου O Δήμος Ζίτσας ανακυκλώνει φυτοφάρμακα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2019, 16:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ο Δήμος Ζίτσας θα συγκεντρώσει στο χώρο μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας, από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων που έχουν συγκεντρώσει οι αγρότες – παραγωγοί.

Η κίνηση γίνεται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Ν. Ιωαννίνων

Σχετικές δηλώσεις έκαναν ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Δεβέκος, ενώ ο αντιπρόεδρος, Μιχάλης Παπαγεωργίου, έδωσε τις σχετικές οδηγίες;

  • Ο κάθε αγρότης ξεπλένει  3 φορές τις κενές φιάλες, ρίχνει τα υπολείμματα στο βυτίο του ψεκασμού και τις τοποθετεί καθαρές και στεγνές εντός του σάκου που έχει εφοδιαστεί δωρεάν από τα καταστήματα αγροεφοδίων. Τα πώματα συλλέγονται σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα.
  • Στο σημείο συλλογής θα γίνεται μακροσκοπικός έλεγχος της καθαρότητας από υπεύθυνους ελεγκτές (εκπρόσωποι από καταστήματα αγροεφοδίων ή/και από Σύλλογο Γεωπόνων, καταρτισμένο προσωπικό) και καταγραφή των στοιχείων των αγροτών που συμμετέχουν.
  • Οι ελεγμένοι σάκοι θα μεταφερθούν στη συνέχεια, στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), με απορριμματοφόρο του Δήμου Ζίτσας.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back