Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμος τίμησε τους δύο παραολυμπιονίκες

Εικόνα του άρθρου Ο δήμος τίμησε τους δύο παραολυμπιονίκες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2016, 20:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια σεμνή τελετή, ο δήμος Ιωαννιτών τίμησε σήμερα τους δύο παραολυμπιονίκες Δημήτρη Μπακοχρήστο και Ανθή Λιάγκου, τους προπονητές τους Χρήστο Τριφύλλη και Σταύρο Στραγάλη, καθώς και τα σωματεία τους, τον «ΠΥΡΡΟ» ΑμεΑ Ιωαννίνων που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Χρήστο Τσούρη και τον «ΑΚΜΩΝ» ΑμεΑ Ιωαννίνων που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρό του Γιώργο Μπάη.

«Εσείς μας έχετε χαρίσει πολλά μετάλλια, δεχθείτε από μας συμβολικά το μετάλλιο της πόλης», είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. «Αυτά τα παιδιά τιμούν τα Γιάννενα, τιμούν την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα. Υποκλινόμαστε και δηλώνουμε το σεβασμό μας για την προσπάθεια τη δική τους, αλλά και όλων των αθλητών που συμμετείχαν στους παραολυμπιακούς αγώνες», είπε ο κ. Μπέγκας.

Ο δήμαρχος και οι πολιτικοί υπεύθυνοι του αθλητισμού, ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βασίλης Καλούδης, συζήτησαν με τους δύο αθλητές και τους εκπροσώπους των σωματείων τους, για παρεμβάσεις που μπορούν να καταστήσουν τα Γιάννενα μια πόλη φιλική στα άτομα με αναπηρία, αλλά και τρόπους για να ενισχυθεί η προσπάθεια τους. Εκτός των άλλων συμφωνήθηκε να γίνει από κοινού προσπάθεια ώστε να φιλοξενήσουν τα Γιάννενα την άνοιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών για άτομα με αναπηρία.

«Παρότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιχορηγούμε όλα τα σωματεία, εν τούτοις νομιμοποιούμαστε ηθικά να δώσουμε προτεραιότητα στα σωματεία των ατόμων με αναπηρία» τόνισε ο κ. Μπέγκας. Για την προσβασιμότητα, επανέλαβε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να υπογραμμιστεί πόσο μεγάλη σημασία έχει ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία. «Λέω σε όλα τα άτομα με αναπηρία ότι αξίζει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και εμείς θα είμαστε στη διάθεσή τους να τους βοηθήσουμε σε πολλά» είπε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος (χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών), ο οποίος κατάγεται από τη Βόνιτσα αλλά προπονείται στα Γιάννενα. Η Ανθή Λιάγκου αναφέρθηκε στο μετάλλιο που δεν κατάφερε να κατακτήσει στο Ρίο, με δεδομένο τις φετινές επιδόσεις της. Τόνισε όμως ότι «αντί του μεταλλίου στο Ρίο, ήρθε το μετάλλιο από την πόλη μου, κάτι που αποτελεί για μένα μεγάλη διάκριση».

Ο πρόεδρος του σωματείου ΠΥΡΡΟΣ Χρήστος Τσούρης υπογράμμισε πως «είναι πολύ καλό να προβάλλονται οι επιτυχίες των παιδιών, γιατί δίνει κίνητρο σε άλλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, που είναι σημαντική διέξοδος για τα άτομα με αναπηρία». Επισήμανε δε ότι ο σύλλογος αυτή τη στιγμή χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο για να μπορέσει να δουλέψει με περισσότερα άτομα.

Ο Χρήστος Τριφύλλης, προπονητής του Δημήτρη Μπακοχρήστου, προέτρεψε « όλους όσους έχουν κάποια αναπηρία να μην κάθονται άπραγοι. Να βρουν το σύλλογο και τους ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό». Τέλος ο Γιώργος Μπάης, αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑΚΜΩΝ, ανέφερε ότι «η βοήθεια από μας θα είναι μεγάλη σε όποιο άτομο με αναπηρία θελήσει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back