ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών ζητάει επίσημες εξηγήσεις για το φυσικό αέριο

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Ιωαννιτών ζητάει επίσημες εξηγήσεις για το φυσικό αέριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2024, 13:09
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εργασίες για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου στα Γιάννενα έχουν σταματήσει, λίγο μόλις διάστημα μετά την πανηγυρική ανακοίνωση και έναρξή τους, χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση.

Αυτή ζητάει ο Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννίνων, με επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία κοινοποιεί και στη ΔΕΔΑ.

Ο κ. Μπέγκας αναφέρει ότι ο Δήμος «ενημερώθηκε από τρίτους κι όχι από την αρμόδια εταιρία – ανάδοχο του έργου για τη διακοπή των εργασιών υλοποίησης των έργων υποδομής διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή μας» και πως υποτίθεται ότι οι εργασίες θα έπρεπε να ολοκληρωθούν το 2023.

Θέτει μια σειρά παραμέτρους που κάνουν το έργο απαιτητό και αναγκαίο, όπως η στοχοθεσία της πόλης για την «κλιματική ουδετερότητα», η καθαρότερη ενέργεια που προσφέρει το φυσικό αέριο και καταλήγει:

«Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε επισήμως για ποιο λόγο έγινε η παύση των εργασιών υλοποίησης των έργων υποδομής, πως προτίθεστε να συμβάλετε για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου κι αν έχουν επέλθει αλλαγές στη σύμβαση του αναδόχου, τέτοιες ώστε να διαφοροποιούν το τελικό παραδοτέο έργο».

Για την υπόθεση της παύσης των εργασιών, κατέθεσε αυτές τις ημέρες ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3