Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 20-05-2021, 14:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή διετούς σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επιδότηση του εισιτηρίου.

Η τελευταία σύμβαση του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ έληξε τον Ιανουάριο χωρίς να επιφέρει αλλαγές στις τιμές από την πλευρά του δεύτερου αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που είχαν προκληθεί από την πανδημία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Με τη νέα σύμβαση η δαπάνη που προκύπτει για το Δήμο Ιωαννιτών ανέρχεται στις 110.000 ετησίως. Μετά τη διαπραγμάτευση που έγινε με την διοίκηση του ΚΤΕΛ, προσφέρθηκε έκπτωση με αποτέλεσμα το ετήσιο κόστος να καταλήξει στις 90.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μείνει σταθερό και για τα δύο χρόνια.

Με βάση την επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ από τον Δήμο οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

-Δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Β’ ζώνης: Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα.

Το κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή θα διαμορφωθεί στο 1,20 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

Οι κανονικές τιμές των εισιτηρίων είναι 1,70 και 0,80.

-Δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Γ’ ζώνης: Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Επισκοπικό, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Περίβλεπτος.

Το κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή θα διαμορφωθεί στο 1,70 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,80 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

Οι κανονικές τιμές που ισχύουν είναι 2,20 και 1,10 ευρώ.

-Δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, που βρίσκεται εντός της Β’ ζώνης: Λόγω του πολύ μεγάλου όγκου επιβατών που μετακινούνται στη συγκεκριμένη διαδρομή και μόνο για τις ώρες αυξημένης κίνησης των επιβατών, δηλαδή  από τις 06:00 ως τις 09:00 το πρωί και από τις 13:30 έως τις 15:30 το μεσημέρι, παρέχεται έκπτωση στο κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή από και προς το δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, το οποίο διαμορφώνεται στο 1,20 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

200 λέξεις απομένουν.
  • Αντώνης
    Αντώνης
    Απαράδεκτες τιμές και απαραδεκτη συμφωνία. Δεν είδα το ΚΤΕΛ την εποχή της οικονομικής κρίσης με την ανεργία να καλπάζει να κάνει οποιαδήποτε έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου. Πήγατε σε άλλες πόλεις κύριοι να δείτε με 1,20 τι απόσταση καλύπτει το εκεί ΚΤΕΛ? Δηλαδή αν ένας ηλικιωμένος παρει αστικό από την αφετηρία για να παει στο υπεραστικο ΚΤΕΛ τέσσερα χιλιόμετρα και ο κόσμος όλος δηλαδή, πόσο θα πληρώσει? Σα δε ντρέπεστε λέω εγώ..
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa