Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ο δήμαρχος ολισθαίνει αντιδημοκρατικά»

Εικόνα του άρθρου «Ο δήμαρχος ολισθαίνει αντιδημοκρατικά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2020, 10:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως, τη θέση που πήρε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ για την έκδοση ψηφίσματος για τα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Ελισάφ ολισθαίνει αντιδημοκρατικά εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα τη θητεία του ως δήμαρχος. Παρότι αρνείται κάθετα οποιαδήποτε κριτική, η πραγματικότητα τον κατατάσσει πλέον στους έχοντες αλλεργία με τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Επίσης, ασκεί κριτική στους κ.κ. Γκόντα και Μπαρτζώκα για τον ίδιο λόγο: «Ο πρώτος προκάλεσε ειρωνικά χαμόγελα όταν είπε ότι θα ήθελε και αυτός να πάει στις εκδηλώσεις αλλά δεν το επέτρεπε ο νόμος και το ΣτΕ, τη στιγμή που στην παράταξή του έχει ακροδεξιούς, αρνητές των νεκρών της εξέγερσης. Ο δεύτερος έκανε και ατυχείς πολιτικές αναλύσεις περί ευαισθησίας της ‘άκρας αριστεράς’».

Η παράταξη τονίζει ότι «η δημοτική αρχή είναι ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους της κυβέρνησης, σε όλα τα θέματα. Στηρίζει ξεκάθαρα και επιθετικά την πολιτική της, δικαιολογεί τις αποφάσεις της, πρωτοστατεί στην εφαρμογή τους. Δεν πείθει κανέναν πλέον περί ‘ακομμάτιστης’ τοποθέτησης».

Για τις υπόλοιπες αποφάσεις, η ΑΡΠΙ αναφέρει ότι είναι μεν ευπρόσδεκτη η μείωση των δημοτικών τελών σε οικίες, αλλά συμπληρώνει «μπορεί φέτος να διασώθηκε τελευταία στιγμή από τα αδήλωτα τετραγωνικά, του χρόνου όμως ‘μαντεύουμε’ ότι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών θα επικαλεστεί τις ευθύνες των προηγούμενων, όταν θα ανακοινώνει ακριβότερα τέλη».

Χαρακτηρίζει συνολικά την πρόταση για τα τέλη «κοινωνικά άδικη» και ότι «αποτελεί μία συνέχεια των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου».

Για το τεχνικό πρόγραμμα, σχολιάζει ότι «παραμένει για ακόμη μια φορά μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών».


(φωτό αρχείου)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back