Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος μετέβη εις Αθήνας

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος μετέβη εις Αθήνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2022, 16:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Γραφείο Τύπου του Δημαρχείου ενημερώνει ότι ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ πήγε στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Νικόλα Γιατρομανωλάκη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο (το δελτίο Τύπου συνοδεύεται και από τρεις φωτογραφίες του δημάρχου με τον κάθε υπουργό ξεχωριστά).

Ποια ήταν η ουσία των συναντήσεων; Κάτι σημαντικό δεν προέκυψε από αυτές τις συναντήσεις, με το δελτίο Τύπου να παραπέμπει περισσότερο σε δημαρχιακές ανακοινώσεις της δεκαετίας του ’60 (τότε που είχε και ένα νόημα ο δήμαρχος να ανακοινώνει τις συναντήσεις αφενός μεν επειδή η Αθήνα «έπεφτε» πολύ μακριά και αφετέρου επειδή δεν ήταν και εύκολο να πιάσει «στη γραμμή» τον υπουργό ή κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα).

Ο δήμαρχος ζήτησε από την υπουργό να έρθει στα Ιωάννινα για να δει τι προχωράει με το πάρκο πολιτισμού στο Κάστρο (η υπουργός ήταν να έρθει τον Οκτώβριο, αλλά δεν ήρθε), και η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έρθει. Ένα αίτημα, προφανώς, που περισσότερο αγγίζει τις δημόσιες σχέσεις, κι όχι την ουσία.

Υπήρχαν και άλλα δύο αιτήματα. Ο κ. Ελισάφ ζήτησε κονδύλια όχι για κάποιο έργο αλλά για πολιτιστικές εκδηλώσεις «λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την πανδημία» -σε ένα τέτοιο… ενημερωτικό δελτίο Τύπου, δεν χωράει προφανώς κάποια τοποθέτηση για τον σχεδιασμό του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού.

Και το δεύτερο αίτημα ήταν αυτό της παραχώρησης του Βελή Τζαμιού στον Δήμο Ιωαννιτών. Μια υπόθεση που πάει κανά χρόνο πίσω, όταν έγινε γνωστό ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συναινεί. Η υπουργός είπε ότι είναι επίσης θετική στα της παραχώρησης και τη σχετική απόφαση θα πάρει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα αποκαταστήσει και με ποια κονδύλια το μνημείο αυτό.

Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο δήμαρχος συζήτησε τις παρεμβάσεις «που δρομολογούνται στον Δήμο μέσω της χρηματοδότησης των 3 εκατ. ευρώ», λέγοντας ότι ο Δήμος ολοκληρώνει εντός των ημερών το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού.

Αυτά…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back