Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δακτύλιος πήγε στον υπουργό

Εικόνα του άρθρου Ο δακτύλιος πήγε στον υπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2018, 03:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το οδικό έργο του μεγάλου δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων (κόμβος Βογιάνου-Πανηπειρωτικό Στάδιο) πήγε τελικά… στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, σε μια προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να ανατρέψει την υπουργική απόφαση με την οποία ακυρώνονται οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Από την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, που βγήκε αργά χτες το βράδυ, προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς ότι η συνάντηση δεν κατέληξε κάπου συγκεκριμένα. Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από διαπαραταξιακή επιτροπή με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. Μαζί του πήγαν ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Βασίλης Βλέτσας και ο Νίκος Βούστρος, μέλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνάντηση το παρών έδωσαν και οι βουλευτές Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς

Ο Δήμος παρουσίασε τα επιχειρήματά του, τα οποία, όπως αναπτύχθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στηρίζονται στο ότι η υπόθεση «Κενάν Μεσαρέ» έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του κ. Σταθάκη, μετά από προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και εκπροσώπου κατοίκων της Κενάν Μεσαρέ, αναφέρεται στην απουσία μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κατασκευασμένο έργο της Κενάν Μεσαρέ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απαιτείται ενιαία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται απλώς ότι «η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων των πλευρών (Δήμος Ιωαννιτών, υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτές του νομού) να διερευνήσουν άμεσα τρόπους ώστε να αρθούν τα ζητήματα που εμποδίζουν την άμεση υλοποίηση του έργου», χωρίς να προσδιορίζεται η… κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back