Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 3-03-2021, 14:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το διεθνές συνέδριο με θέμα «Ο Αλή Πασάς και η εποχή του» διοργανώνει στις 18-20 Ιουνίου ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και με στόχο να αναδείξει μία ολόκληρη ιστορική περίοδο αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και η επίκουρη καθηγήτρια του Ιστορικού Αρχαιολογικού Ιωαννίνων Άννα Μανδυλαρά, μίλησαν για τη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης και διαδικτυακά, στα παλιά σφαγεία, από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Ο κ. Ελισάφ ανακοίνωσε ότι οριστικοποιείται το πρόγραμμα και θα συμμετάσχει και ο πρώην δήμαρχος Τάσος Παπασταύρος, ο οποίος έχει συγγραφικό έργο για τον Αλή Πασά.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου οι σύνεδροι θα επισκεφθούν το μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου στο Νησί, όπου θα τους ξεναγήσει ο διευθυντής, Φώτης Ραπακούσης.

Η κα Μανδυλαρά τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπώ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» και πως η συγκεκριμένη χρονική περίοδος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση.  

Στην οργανωτική Επιτροπή συμμετέχει ο ίδιος ο δήμαρχος, η κα Μανδυλαρά και οι:

  • Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ιστορικός-ομότιμος ομότιμος διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
  • Δημήτρης Δημητρόπουλος, διευθυντής ερευνών-τομέας Νεοελληνικών Ερευνών του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
  • Μαρία-Χριστίνα Χατζηιωάννου, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος
  • Μαρία Γεωργοπούλου, διευθύντρια Γενναδείου Βιβλιοθήκης
  • Αμαλία Παππά, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια ΓΑΚ
  • Τάσος Σακκελαρόπουλος, υπεύθυνος ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη
  • Χρήστος Χρυσανθόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης του ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Εγνατία πίσω