Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπάρτσα νίκησε (αλλά λίγη σημασία έχει αυτό)

Εικόνα του άρθρου Η Μπάρτσα νίκησε (αλλά λίγη σημασία έχει αυτό)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2016, 23:27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με 4-1 τελικά επικράτησαν οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα, των βετεράνων του ΠΑΣ στο φιλικό παιχνίδι που έγινε υπέρ των προσφύγων. Αυτή, είναι μια τυπική εισαγωγή για ποδοσφαιρικό ματς, κάτι όμως που δεν ήταν ακριβώς το παιχνίδι των «Ζωσιμάδων». Όλη η ουσία, είναι στον λόγο για τον οποίο έγινε, που πέρα από τη χρηματική υποστήριξη των προσφυγικών δομών (βρέθηκαν στο γήπεδο περίπου 2.000 άτομα), ήταν να αλλάξει λίγο η καθημερινότητα των καινούργιων μας γειτόνων. Όλη η μέρα άλλωστε, ήταν αφιερωμένη σε αυτούς (και από αύριο γυρνάνε και εκείνοι στην καθημερινότητά τους, που να είστε σίγουρη ότι είναι χειρότερη από τη δική μας).

Σε ό,τι αφορά το ματς καθαυτό, δεν χωράνε και πολλά: κάποιοι από τους 16 των «μπλαουγκράνα» έχουν άνετα ένα 20λεπτο στην ελληνική σούπερ λίγκα, άσχετα αν πέρασαν ή όχι από την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα ή απλώς, φόρεσαν τη φανέλα της B ή έπαιξαν βασικοί σε μικρότερες ομάδες της ισπανικής λίγκας. Έτσι και αλλιώς, ο Ποπέσκου και ο Λιτμάνεν που ήταν αστέρια πρώτου μεγέθους δεν ήρθαν, αλλά ο Μέχο Κόντρο θύμισε σε κάποιες στιγμές γιατί έβαλε συνολικά 105 γκολ στη Λίγκα με τις φανέλες της Μπάρτσα, της Σοσιεδάδ και της Τενερίφης, ενώ το πιο οικείο πρόσωπο στους έλληνες φιλάθλους ήταν ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα.

Κάπως έτσι έκλεισε αυτή η μέρα, με τη θρυλική φανέλα της «μπλαουγκράνα» να παίζει στο χορτάρι των «Ζωσιμάδων», έστω και συμβολικά. Για καλό σκοπό όμως, με την Μπαρτσελόνα να το επιβεβαιώνει, αλλά και τον ΠΑΣ Γιάννινα να μπαίνει και αυτός στον κατάλογο των συλλόγων που είναι "περισσότερο από μια ομάδα".

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back