Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Νοσοκομείο Φιλιατών: Οι εργαζόμενοι ζητούν λύσεις

Εικόνα του άρθρου Νοσοκομείο Φιλιατών: Οι εργαζόμενοι ζητούν λύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2022, 20:35
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι-ες στο νοσοκομείο Φιλιατών, με απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης (30/7) αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «το υπάρχον προσωπικό ακόμη και με καθεστώς υπερεφημέρευσης δεν επαρκεί για την εφημεριακή κάλυψη του μήνα.  Το ακτινολογικό τμήμα και η λειτουργία του αξονικού τομογράφου καλύπτεται το μισό μήνα ενώ ακάλυπτο μένει και το μικροβιολογικό και αναισθησιολογικό τμήμα. Ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί δύο φορές το μήνα με μετακίνηση ιατρού από άλλο νοσοκομείο».

Προσθέτουν ότι τα τμήματα Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και η περίθαλψη των COVID περιστατικών λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με το ήδη προϋπάρχον προσωπικό με αποτέλεσμα όλα τα τμήματα να λειτουργούν οριακά.

«Ο μοναδικός  φαρμακοποιός του νοσοκομείου παραμένει σε αναστολή εργασίας» τονίζουν και αναφέρουν ότι «η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι μετά από επίσημη πρόθεση την Διοίκησης να καλύψει την περίθαλψη των περιστατικών COVID με επικουρικούς ιατρούς μη συναφών ειδικοτήτων».

Δηλώνουν «κάθετα και απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η αντιδραστική μεθόδευση να περιθάλπονται ασθενείς από ιατρό μη ειδικό για  την πάθηση για την οποία νοσηλεύεται» και πως «τέτοιου είδους λογικές οδήγησαν την χώρα μας να έχει ‘πρωτιές’ σε νεκρούς ενώ οι υγειονομικοί εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή διεκδικούσαμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άνοιγμα κλινικών με σταθερή στελέχωση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back