Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Νόμιμο ή παράνομο λόγω μοιρασιάς»

Εικόνα του άρθρου «Νόμιμο ή παράνομο λόγω μοιρασιάς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2021, 11:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέρει σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για τα LED ότι αυτή, δεν έχει σχέση «με το λαϊκό συμφέρον, αλλά με τη μοιρασιά της πίτας μεταξύ εταιριών, με ντίλερ την Περιφέρεια Ηπείρου».

Η παράταξη αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι όροι για την κατασκευή του έργου δεν συμβαδίζουν με το δημόσιο συμφέρον για μια σειρά λόγους (κόστος, δέσμευση ανταποδοτικών τελών, κέρδος εργολάβου, οικονομικό όφελος Δήμων), η ακύρωση του διαγωνισμού «αφορά κατά κύριο λόγο την διαφύλαξη της «νομιμότητας» συμμετοχής περισσότερων εταιριών στη μοιρασιά της υπερκερδοφόρας ενεργειακής πίτας».

Η ΛΑΣ σημειώνει ακόμα ότι «η μνημειώδης ανακρίβεια σε τόσους τομείς του διαγωνισμού του έργου  δεν εμπόδισε σε τίποτα η ίδια μελέτη να προσδιορίζει με μνημειώδη  ακρίβεια την οικονομική και τεχνοοικονομική επάρκεια των επιχειρηματικών ομίλων που μπορούν να πάρουν μέρος, ώστε μόνο ως φωτογραφικός μπορεί να χαρακτηριστεί ο  διαγωνισμός».

Σημειώνει ότι η ενεργειακή αναβάθμιση πρέπει να γίνει, όχι μόνο στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας, αλλά σε όλη την Ήπειρο.

«Είναι σύγχρονη ανάγκη η οποία συμβάλει και στην προστασία του περιβάλλοντος και στην οικονομική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων που καταληστεύονται από τα ανταποδοτικά των Δήμων».

Ωστόσο, καταγγέλλει Περιφέρεια και Δήμους γιατί όπως τονίζει «»αξιοποιούν τέτοιες πραγματικές ανάγκες για να ‘ταΐσουν’ μεγαλοεργολάβους, ακόμα μια φορά η προστασία του περιβάλλοντος γίνεται πεδίο νέων επιχειρηματικών ανταγωνισμών που φυσικά και δεν έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά την επένδυση λιμναζόντων, υπερσσυσωρευμένων  κεφαλαίων που κινδυνεύουν με απαξίωση από την καπιταλιστική κρίση».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back