ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Νοέμβριο «προβληματικοί», τον Φεβρουάριο «παραμένοντες»

Εικόνα του άρθρου Το Νοέμβριο «προβληματικοί», τον Φεβρουάριο «παραμένοντες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2020, 14:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη διαβεβαίωση ότι οι Αποκεντρωμένες Διοίκησης δεν θα καταργηθούν έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που τον επισκέφθηκαν θεσμικά την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας,  ότι «ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ για κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ότι, τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν επικοινωνιακά από κάποια μέσα. Άλλωστε κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα προσέκρουε στο Σύνταγμα και θα ήταν αντίθετο στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης».

Βέβαια, ο υπουργός, όταν μιλούσε στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης τον περασμένο Νοέμβριο, έλεγε τα εξής: «Στη δική μου αντίληψη ο θεσμός των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, έτσι τουλάχιστον όπως υπάρχει σήμερα, περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει. Είμαι αποφασισμένος στο νόμο τον οποίο, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ετοιμάσουμε, να μεταφερθούν στην περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αλλά και στη πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες που σήμερα παραμένουν στο κράτος, στο πλαίσιο πάντα του Συντάγματος».

Παρόλα αυτά, διαβεβαίωσε , πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης, ότι «δεν αμφισβήτησε ποτέ το θεσμό των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθώς γνωρίζει πως, τόσο τα κριτήρια όσο και οι διαδικασίες επιλογής τους ήταν αξιοκρατικές και αδιάβλητες».

Οι συντονιστές από την πλευρά των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας «διαβεβαίωσαν τον υπουργό Εσωτερικών πως θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στην προσπάθεια οριοθέτησης και αποσαφήνισης των διοικητικών αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά με πλήρη συνείδηση πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να τελεσφορήσει προς όφελος πολιτών και οργανισμών».

Τέλος, επισήμαναν ότι «είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι αποκαταστάθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας υψίστης σημασίας και ωφέλειας στον κορμό της κεντρικής ελληνικής δημόσιας διοίκησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back