Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νίκος Γκόντας υπέρ της αλλαγής των ορίων της λίμνης

Εικόνα του άρθρου Νίκος Γκόντας υπέρ της αλλαγής των ορίων της λίμνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2022, 22:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μπορεί ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ να κρατάει τις αποστάσεις του ή έστω να κρατάει χαμηλούς τόνους από το ζήτημα του επανακαθορισμού των ορίων της λίμνης –ένα ζήτημα που άνοιξε πρώτη η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα-, αλλά ένα κομμάτι της υπόλοιπης δημοτικής αρχής παίρνει θέση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» και πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας έρχεται να διαβεβαιώσει ότι βρίσκεται στο πλευρό της επιτροπής αγώνα των κατοίκων της περιοχής Μάτσικα που ζητάει αλλαγή των ορίων «για να μην περιορίζονται τα δικαιώματα των κατοίκων».

«Είναι επιτακτική ανάγκη ο επανακαθορισμός των ορίων της λίμνης προκειμένου να λυθούν πάγια αιτήματα των κατοίκων του Μάτσικα, καθώς και εκείνα περιμετρικά της λίμνης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, η οποία εκδόθηκε μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Γκόντας όχι μόνο με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα αλλά και με τον Παντελή Κολόκα, ο οποίος έχει την ιδιότητα του προέδρου του ΠΕΑΚΙ. 

(Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε και από φωτογραφικό υλικό).

Ο κ. Γκόντας έρχεται να συνδέσει τον επανακαθορισμό των ορίων με το έργο του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου που προωθεί (ακόμα) η Περιφέρεια Ηπείρου –κάτι που είχε κάνει και η κα Κεφάλα. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έχει πει ωστόσο ότι το ένα ζήτημα δεν συνδέεται με το άλλο.

Ο κ. Γκόντας ανέφερε ακόμα ότι για την παράταξή του «προέχει η τακτοποίηση του τοπικού ρυθμιστικού ζητήματος της περιοχής Μάτσικα και αυτή η θέση μας είναι διαχρονική». Μια διαχρονική θέση, την οποία προφανώς την είχε και όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος επί οκτώ χρόνια…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back