ΗΠΕΙΡΟΣ

Νικόπολη: Οι εκκρεμότητες για τον φάκελο υποψηφιότητας της UNESCO

Εικόνα του άρθρου Νικόπολη: Οι εκκρεμότητες για τον φάκελο υποψηφιότητας της UNESCO
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2022, 11:38
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήταν τον Οκτώβριο του 2021 όταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεσμεύτηκε σε επίσκεψή της στην Πρέβεζα για την επανεκκίνηση της διαδικασίας συγκρότησης του φακέλου και του διαχειριστικού σχεδίου για την ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO.

Όπως είχε πει, είναι η κατάλληλη στιγμή λόγω της επικείμενης –τότε- έναρξης του έργου της κατασκευής της παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου, ενός έργου που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την ενοποίηση της ρωμαϊκής Νικόπολης.

Στις 14 Δεκεμβρίου, έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού για τον φάκελο υποψηφιότητας, στην οποία συμμετείχαν, εκτός από την υπουργό, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάτος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αρκετές εκκρεμότητες που υπάρχουν για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου. Μία από αυτές είναι το τμήμα της εθνικής οδού που σήμερα περνάει μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο. Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται λόγος για ξήλωμα της ασφάλτου από το τμήμα αυτό.

O κ. Καχριμάνης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μίλησε ακόμα για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν και για τις απαραίτητες μελέτες σύνδεσης των χώρων της Νικόπολης, αλλά και για την ανάγκη αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης που περνάει από την περιοχή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3