ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νερό στο Αμπελοχώρι Τζουμέρκων: Το «τρίτο ημίχρονο»

Εικόνα του άρθρου Νερό στο Αμπελοχώρι Τζουμέρκων: Το «τρίτο ημίχρονο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2024, 14:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέχεια στην υπόθεση «καταλληλότητα του νερού στο Αμπελοχώρι» δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείων Τζουμέρκων.

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν μετά την αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, με βάση την επιστολή ενός κατοίκου του Αμπελοχωρίου.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων απάντησε, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στην περιοχή. Εστίασε επίσης και στον τρόπο με τον οποίο κατέθεσε το ΚΚΕ τη σχετική αναφορά στη Βουλή.

Τώρα, σειρά παίρνει η αυτοδιοικητική παράταξη του ΚΚΕ στον Δήμο, που εγκαλεί τη δημοτική αρχή για «φτηνούς τακτικισμούς» και «κουτοπονηριά».

Σημειώνει ωστόσο το εξής: «Δεν έχουμε αμφιβολία ότι το νερό της πηγής είναι κατάλληλο για πόση. Το δίκτυο είναι προβληματικό».

Επίσης, σημειώνει ότι στις 16 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος «αναγνώρισε το πρόβλημα», σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και παραπέμπει σε δική της ανακοίνωση στις 28-11-2024, «όταν ήδη για μία εβδομάδα στο δίκτυο ύδρευσης του Αμπελοχωρίου είχε εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα χώματος στη δεξαμενή συγκέντρωσης και διανομής ύδατος, μετά από νεροποντή».

Συμπληρώνει δε ότι «η υποβάθμιση της ποιότητας του νερού κατέστησε ανυπόφορη τη ζωή των λιγοστών κατοίκων του χωριού και ώθησε κάτοικο του χωριού να καταγγείλει δημοσίως την υπαρκτή κατάσταση (12.12.2023), αποστέλλοντας μάλιστα σχετική επιστολή στα κόμματα της ελληνικής Βουλής».

Κατόπιν, σύμφωνα πάντα με τη ΛΑΣΥ, «τρεις μέρες πριν τη λήψη του δείγματος που επικαλείται η σημερινή Δημοτική Αρχή από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθ. Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, συνεργεία καθαρισμού καθάριζαν επί 2 μέρες τη δεξαμενή συγκέντρωσης και διανομής νερού του Αμπελοχωρίου».

Τέλος, καλεί τη δημοτική αρχή να μην «διαστρεβλώνει κουτοπόνηρα την πραγματικότητα και να κρύβεστε προσχηματικά πίσω από φωτογραφικές δειγματοληπτικές μετρήσεις και εκ παραδρομής λάθος φραστικές διατυπώσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back