ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Β. Τζουμέρκων: «Καθαρό το νερό στο Αμπελοχώρι»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Β. Τζουμέρκων: «Καθαρό το νερό στο Αμπελοχώρι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2024, 14:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από μερικές μέρες, μια καταγγελία ενός κατοίκου του Αμπελοχωρίου, από χειρόγραφη επιστολή, έγινε αναφορά που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή.

Σήμερα, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων απαντάει και ξεκαθαρίζει ότι δεν συντρέχει απολύτως τίποτα, σχετικά με τις «επαναλαμβανόμενες καταγγελίες, προερχόμενες από ένα και μόνο πρόσωπο» με το δίκτυο ύδρευσης στην Κοινότητα Αμπελοχωρίου.

Αυτό, σύμφωνα με τον Δήμο Β. Τζουμέρκων, πιστοποιείται «τόσο από τα αποτελέσματα μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων, μετά από δειγματοληψίες που τακτικά ενεργεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, όσο και από ανάλυση που διενήργησε η Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας σε δείγμα, που ελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων».

Επίσης, αναφέρει ότι έχει απαντήσει εγγράφως, αποστέλλοντας αποτελέσματα με παραμετρικές τιμές, οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Συμπληρώνει ότι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας πήγαν στις 24 Ιανουαρίου στο Αμπελοχώρι για δειγματοληψίες πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης, αλλά ο καταγγέλλων αρνήθηκε να γίνει δειγματοληψία από το σπίτι του.

Τελικά, δείγμα ελήφθη από κατάστημα του χωριού, το οποίο κρίθηκε κανονικό.

Ο Δήμος αφήνει αιχμές κατά του ΚΚΕ, οι οποίες προκύπτουν από τον τρόπο που χειρίστηκε το κόμμα και η κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, την καταγγελία και το θέμα:

«Μας προκαλεί ειλικρινή έκπληξη η ελαφρότητα με την οποία ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και οι τοπικοί εκπρόσωποί του επιμένουν να αναπαράγουν μια αποδεδειγμένα αβάσιμη καταγγελία, καταθέτοντας ως αναφορά στην Υπουργό Εσωτερικών την επιστολή ενός και μόνο κατοίκου, η οποία έχει απαντηθεί αρμοδίως».

Ειδική αναφορά γίνεται και στην προχειρότερα της σύνταξης της ερώτησης, η οποία, στην ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρει το «χωριό Τζουμέρκα Ιωαννίνων».

Ο Δήμος θεωρεί ότι αυτό συνιστά «δυσφήμιση μιας ολόκληρης περιοχής»…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back