ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κοροναϊός: Οι νεότερες εξελίξεις

Εικόνα του άρθρου Νέος κοροναϊός: Οι νεότερες εξελίξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2020, 13:39
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα έφθασε τους 490, ενώ δύο αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς το Χονγκ Κονγκ ύστερα από τον πρώτο θάνατο ασθενούς που καταγράφηκε εκεί και 10 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Ακολουθούν οι νεότερες εξελίξεις:

* Ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα έφθασε χθες τους 490, καθώς καταγράφηκαν 65 νέοι θάνατοι --αριθμός ρεκόρ-- σε σχέση με μια ημέρα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

* Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα ανήλθε χθες σε 3.887. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον 24.324.

* Σχεδόν 230 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 27 άλλες χώρες και περιοχές εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών.

* Περίπου 3.700 άνθρωποι τελούν σε καραντίνα σε κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται αρόδου στην Ιαπωνία με 10 εξ αυτών να βρίσκονται θετικοί στον νέο ιό.

* Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εμπόδισαν πάνω από 1.800 επιβάτες και πλήρωμα να αποβιβαστούν από κρουαζιερόπλοιο αφού κάποια μέλη του πληρώματος ανέφεραν ότι είχαν πυρετό και άλλα συμπτώματα.

* Οι ασιατικές μετοχές σταθεροποιήθηκαν ενώ οι μετοχές στην Κίνα κινήθηκαν ανοδικά εν μέσω ελπίδων για πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας προκειμένου να αποσοβηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος από την επιδημία.

* Η Ταϊβάν ανέφερε ότι θα αναστείλει από αύριο την είσοδο για όλους τους Κινέζους πολίτες που ζουν στην ηπειρωτική Κίνα.

* Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι η επιδημία θα καθυστερήσει την αύξηση στις αμερικανικές εξαγωγές προς την Κίνα που αναμένονταν από τη ‘φάση 1’ της εμπορικής συμφωνίας, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ αργότερα αυτό τον μήνα.

* Η εξάπλωση του κοροναϊού θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν «κρύο ντους» πάνω στην αυξανόμενη δυναμική των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020», δήλωσε σήμερα ο Τοσίρο Μούτο, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο.

* Η American Airlines και η United Airlines ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλουν πτήσεις προς και από το Χονγκ Κονγκ ύστερα από αυτή την εβδομάδα.

* Αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, συνεχίζουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από την πόλη Ουχάν.

* Οι αρχές της Ουχάν μετατρέπουν οκτώ επιπλέον κτίρια, περιλαμβανομένων κλειστών γηπέδων, εκθεσιακών και αθλητικών κέντρων σε νοσοκομεία

* Τα σχολεία στη Σανγκάη θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

* Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Γι δήλωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας της επιδημίας που μέχρι στιγμής είναι κάτω 2,1% είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με άλλες σημαντικές επιδημίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back