ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Εικόνα του άρθρου Νέο πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2017, 11:23
ΚΟΣΜΟΣ

Δοκιμαστικό βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Η εκτόξευση έγινε στις 03:39 ώρα Ελλάδας και αφού διένυσε, σύμφωνα με την Σεούλ απόσταση 930 χιλιομέτρων ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ο πύραυλος ήταν μέσης ακτίνας και η τροχιά του καταγράφηκε για 37 λεπτά, πριν καταπέσει στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, αναφέρει το Reuters.

«Η Αμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας για την Βόρεια Αμερική (NORAD) εκτίμησε ότι η πυραυλική εκτόξευση που έγινε από τη Νότια Κορέα, δεν ήταν απειλή για την Βόρεια Αμερική» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, στη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξεταστεί η ετοιμότητα της χώρας να αντιδράσει σε περίπτωση νέων προκλήσεων από μέρους της Πιονγιάνγκ.

Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

Είναι «δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter. «Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε σε δεύτερο tweet του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back