ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Εικόνα του άρθρου Νέο πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2017, 11:23
ΚΟΣΜΟΣ

Δοκιμαστικό βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Η εκτόξευση έγινε στις 03:39 ώρα Ελλάδας και αφού διένυσε, σύμφωνα με την Σεούλ απόσταση 930 χιλιομέτρων ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ο πύραυλος ήταν μέσης ακτίνας και η τροχιά του καταγράφηκε για 37 λεπτά, πριν καταπέσει στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, αναφέρει το Reuters.

«Η Αμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας για την Βόρεια Αμερική (NORAD) εκτίμησε ότι η πυραυλική εκτόξευση που έγινε από τη Νότια Κορέα, δεν ήταν απειλή για την Βόρεια Αμερική» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, στη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξεταστεί η ετοιμότητα της χώρας να αντιδράσει σε περίπτωση νέων προκλήσεων από μέρους της Πιονγιάνγκ.

Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

Είναι «δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter. «Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε σε δεύτερο tweet του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back