Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Nissan LEAF με τεχνολογία ProPILOT

Εικόνα του άρθρου Το νέο Nissan LEAF με τεχνολογία ProPILOT
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2017, 16:11
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με την αποκάλυψη του νέου  Nissan LEAF, του πιο εξελιγμένου αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος (EV) στην Ευρώπη, η Nissan δίνει σάρκα και οστά στο όραμα της για την ευφυή κινητικότητα.

Κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και γεμάτο με έξυπνη τεχνολογία, το νέο Nissan LEAF είναι το πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας στην Ευρώπη που θα «αγκαλιάσει» τα πρώιμα βήματα της προηγμένης υποστήριξης του οδηγού. Εμπλουτισμένο με πρωτοποριακές καινοτομίες, όπως το e-Pedal, επιτρέπει στον οδηγό του να οδηγεί και να φρενάρει με έναν εντελώς νέο και απρόσκοπτο τρόπο.

Επιπλέον, το νέο Nissan LEAF έχει μεγαλύτερη αυτονομία που φτάνει τα 378 χλμ (NΕDC-Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης) με μία μόνο φόρτιση, σκοπεύοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις των νέων αγοραστών, με μια πιο κομψή εμφάνιση τόσο μέσα, όσο και από  έξω.

Το νέο Nissan LEAF θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2018.

Nissan Intelligent Power: e-powertrain

Στο επίκεντρο του Nissan Intelligent Power βρίσκεται  το e-powertrain, το ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή και ισχύ, με περισσότερο δυναμικές επιδόσεις. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνει  η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τεχνολογίας, η οποία παρέχει αυξημένη ισχύ, όπως και ικανότητα αποθήκευσης της ενέργειας.

Μαζί με την ενισχυμένη ενεργειακή απόδοση, το νέο e-powertrain προσφέρει μια εκπληκτική, γραμμική οδηγική απόδοση ισχύος 110 kW. Η ροπή έχει αυξηθεί στα 320 Nm, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιτάχυνσης.

Εξωτερική σχεδίαση

Το μπροστινό μέρος διαθέτει τη χαρακτηριστική μάσκα V-motion της Nissan, η οποία αντανακλά το DNA που μοιράζεται με τα άλλα κορυφαία μοντέλα της φίρμας, όπως τα Nissan X-Trail και Qashqai. Ωστόσο, το μπλε χρώμα της μάσκας, ένα νέο χαρακτηριστικό υπογραφής για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Nissan, κάνει το νέο LEAF να ξεχωρίζει. Παράλληλα, η «πλωτή» οροφή προσθέτει στυλ και αίσθηση κίνησης, ενώ οι κομψοί προβολείς LED ενσωματώνουν τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό τύπου μπούμερανγκ της Nissan.

Εσωτερική διακόσμηση

Το εσωτερικό έχει πλήρως ανασχεδιαστεί, προσφέροντας εκλεπτυσμένη εμφάνιση και αίσθηση. Χάρη στα υλικά υψηλότερης ποιότητας με την τέλεια εφαρμογή και φινίρισμα, «ανυψώνει» την παραμονή του  οδηγού και των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο οδηγός και οι επιβάτες θα εκτιμήσουν δεόντως την χαρακτηριστική «υπογραφή» με την μπλε ραφή στα καθίσματα, στο ταμπλό και στο τιμόνι, όπως και τη νέα όψη της οθόνης TFT 7 ιντσών. Η διάταξη της οθόνης έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες όπως είναι  η τεχνολογία Safety Shield,  η κατάσταση φόρτισης, το «αποτύπωμα» ισχύος και οι πληροφορίες του συστήματος ήχου και πλοήγησης. Επίσης   τα συστήματα  Apple CarPlay και  Android Auto έχουν προστεθεί στο σύστημα ψυχαγωγίας, στις εκδόσεις με το σύστημα πλοήγησης.

Και ένα video με το νέο Nissan LEAF:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back