Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Nέο Nissan LEAF έφτασε στην Ελλάδα

Εικόνα του άρθρου To Nέο Nissan LEAF έφτασε στην Ελλάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2018, 13:18
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Nissan LEAF, η επόμενη γενιά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων τώρα διατίθεται και στην Ελλάδα από τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. 

Με συνολικό μήκος 4,49m, πλάτος 1,79m, ύψος 1,54m και μεταξόνιο 2,70m, το νέο Nissan LEAF διαθέτει ένα κομψό προφίλ, με «κοφτερή», δυναμική εμφάνιση, όπως και εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,28. 

Οποιοσδήποτε είναι εξοικειωμένος με το σχεδιασμό της Nissan, θα αναγνωρίσει αμέσως τους προβολείς σχήματος μπούμερανγκ, το «μέτωπο» εμπρός με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό V-motion, ενώ τα μπλε στοιχεία, όπως η μπροστινή μάσκα και το «καλούπωμα» του πίσω προφυλακτήρα, αναδεικνύουν τον 100% ηλεκτρικό, μηδενικών εκπομπών ρύπων, χαρακτήρα του αυτοκινήτου. 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

 Το νέο Nissan LEAF έχει ένα εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό, το οποίο εστιάζει στον οδηγό και συνδυάζει την έξυπνη χρήση του χώρου με την βέλτιστη λειτουργικότητα. 

Ο σχεδιασμός τύπου «πτερυγίων» χαρακτηρίζεται από την «ζωντανή» μπλε ραφή στα καθίσματα, το ταμπλό και το τιμόνι, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, καθώς και μια αίσθηση υψηλής ποιότητας. 

Ο χώρος αποσκευών χωρητικότητας 435 λίτρων και το αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 60/40, προσφέρουν εντυπωσιακές επιλογές αποθήκευσης και μέγιστη χρηστικότητα. Η μέγιστη χωρητικότητα αποσκευών με πτυσσόμενα τα καθίσματα φτάνει τα 1.176 λίτρα.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ

Το νέο e-powertrain στο νέο Nissan LEAF προσφέρει ισχύ 110 kW και ροπή 320 Nm, βελτιώνοντας την επιτάχυνση από 0 έως 100 km / h στα 7,9 δευτερόλεπτα, γεγονός που το φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας C ως προς την συγκεκριμένη επίδοσή του. 

Το νέο Nissan LEAF έχει μια εμβέλεια 378 km NEDC. Επιπλέον, το νέο Nissan LEAF είναι το πρώτο EV που υποβλήθηκε σε δοκιμές WLTP*, επιτρέποντας στους κατόχους του να οδηγούν έως και 415 χλμ. σε συνθήκες πόλης, με μία μόνο φόρτιση. 

Ο χρόνος φόρτισης από την στιγμή ειδοποίησης μέχρι το 80% (γρήγορη φόρτιση - 50kw) διαρκεί 40 με 60 λεπτά, ενώ είναι 7,5 ώρες από την στιγμή ειδοποίησης έως το 100% με το Wallbox των 7Kw.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα στάνταρ χαρακτηριστικά από την αρχική έκδοση του μοντέλου, περιλαμβάνουν έξι αερόσακους (μπροστινούς, πλευρικούς και κουρτίνας), υποδοχή ISOFIX, σύστημα αντί-μπλοκαρίσματος φρένων (ABS), ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης (EBD), υποβοήθηση πέδησης (BA) και σύστημα Hill Start Assist (HSA). Η αναγνώριση κυκλοφοριακών σημάτων και η προειδοποίηση Blind Spot είναι επίσης στάνταρ, όπως και η έξυπνη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων.

Οι προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας όπως η Προειδοποίηση Αναχώρησης Λωρίδας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας και η Προειδοποίηση Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας, αποτελούν επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του Nissan LEAF.

Το νέο Nissan LEAF είναι εξοπλισμένο με την πρωτοποριακή τεχνολογία Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας του οδηγού ProPILOT για ασφαλέστερη και πιο άνετη οδήγηση, όπως και με το ProPILOT Park, για πλήρως αυτόνομο τρόπο στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού.



ΤΟ e-PEDAL

Η νέα επαναστατική τεχνολογία e-Pedal του Nissan LEAF αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν επιτρέποντας την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι. Απελευθερώνοντας το γκάζι, το αυτοκίνητο θα επιβραδύνει και θα φτάσει σε πλήρη στάση, ακόμη και αν βρίσκεται σε ανηφορικό σημείο, χωρίς να χρειαστεί να πιέσετε το πεντάλ του φρένου. 

Με ρυθμό επιβράδυνσης έως και 0.2G, το e-Pedal εξαλείφει την ανάγκη οι οδηγοί να μετακινούν συνεχώς το πόδι τους από το γκάζι στο πεντάλ του φρένου για να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν. Αυτό βοηθάει στην μείωση της κούρασης και της πίεσης στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη, επιτρέποντας στον οδηγό να χρησιμοποιεί το πεντάλ του φρένου έως 90% λιγότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Το Νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ.


* Σύμφωνα με τους όρους που ορίζει η νομοθεσία της ΕΕ, η εργαστηριακή δοκιμή της Παγκοσμίως Εναρμονισμένης Διαδικασίας Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 από τα επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς και των εκπομπών ρύπων τους.

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά: Leaf GR Tech.xlsx

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back