ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέο κτίριο για το Μουσικό Σχολείο στην Ανατολή;

Εικόνα του άρθρου Νέο κτίριο για το Μουσικό Σχολείο στην Ανατολή;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2022, 19:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα περί ανέγερσης ενός νέου Μουσικού Σχολείου στα Γιάννενα απασχόλησαν έντονα τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων πριν από τρία χρόνια, όταν προέκυψε η ανάγκη για εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το σχολείο και το οποίο ανήκει στο Κληροδότημα «Γ. Σταύρου». Τότε η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε προτείνει τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε ένα κτίριο στην Περίβλεπτο, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις.

Στο θέμα δίνει συνέχεια, τρία χρόνια μετά, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, μετά από επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους μαθητών και διδασκόντων του σχολείου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καλογιάννης μεταφέρει την πρόθεση της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», η οποία εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών και είναι αρμόδια για δημόσιες κτιριακές υποδομές, να εκπονήσει τις σχετικές μελέτες για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου σε έκταση της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής.

Πώς προέκυψε η Ανατολή; Ο κ. Καλογιάννης επικαλείται απόφαση του πρώην Δήμου Ανατολής που είχε παραχωρήσει έκταση για την ανέγερση του σχολείου (εντός της ΖΟΕ και με καθορισμό των όρων και περιορισμών δόμησης με σχετική απόφαση - ΦΕΚ 215ΑΑΠ/2010).

Στην ανακοίνωσή του, ο βουλευτής αναφέρει ότι είχε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Αθ. Γιάνναρη, ο οποίος διερεύνησε το θέμα με τις τεχνικές υπηρεσίες. «Ζήτησε δε πρόσθετα στοιχεία, όπως πλήρη τοπογραφική αποτύπωση της έκτασης, συμβόλαια ιδιοκτησίας, κλπ, προκειμένου να δρομολογηθεί, σε πρώτη φάση, η σύνταξη μελετών για ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στην έκταση της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Καλογιάννης σημειώνει ακόμα ότι για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε σχετικά τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τη διευθύντρια του σχολείου Μ. Κασαγιάννη.

Προφανώς, ακόμα και αν όλα πάνε καλά με τη μελέτη, πρόκειται για το πρώτο βήμα. Και το επόμενο και πιο βασικό βήμα είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης για την ανέγερση του σχολείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back