Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέο και… παλιά κλειστά

Εικόνα του άρθρου Νέο και… παλιά κλειστά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2020, 18:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η δημοτική αρχή δεν γνώριζε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με την έκταση του Νέου Κλειστού στην Ανατολή, σύμφωνα με το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου. Η αφορμή ήταν η χτεσινή, κάπως… περίπλοκη διαδοχή παρεμβάσεων, ουσιωδών και μη, στο «σήριαλ» της υπόσχεσης Γεωργιάδη για μεταφορά του προκάτ κλειστού της ξιφασκίας από το Ελληνικό, στα Γιάννενα.

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι πρόθεση του Δήμου «είναι να λύσει τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με την παραχώρηση της έκτασης στην Ανατολή ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που υφίστανται».

Αυτό είναι και το πιο «χειροπιαστό» της υπόθεσης, αυτή τη στιγμή, καθότι το υπόλοιπο κομμάτι της (μη δημόσιας, αλλά διαρρεύσασας) επιστολής του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, είναι μάλλον πολύ μελλοντολογικό και επί της παρούσης, ανεδαφικό.

Ο κ. Ελισάφ είπε ότι έχει συνομιλήσει για το θέμα με τον κ. Καχριμάνη και για την εξειδίκευση των όρων και ότι θα μιλήσει και με τον κ. Αμυρά, ο οποίος «επενέβη» (κυρίως επικοινωνιακά) στο θέμα, αλλά μόνο για τη μεταφορά εξοπλισμού στα Γιάννενα.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου ασχολείται με το θέμα και θα γίνει προσπάθεια να επιλυθεί, όπως «και με κάθε εκκρεμότητα παλιότερων ετών» που βρίσκεται στα του Δήμου.

Τέλος, σχετικά με την πρόθεση του κ. Καχριμάνη να χωροθετήσει το προκάτ κλειστό (για το οποίο δεν υπάρχει καμία δημόσια δέσμευση πάντως), σε έναν ενιαίο αθλητικό χώρο, στον οποίο υπάρχει ήδη ένα κλειστό γυμναστήριο, ο κ. Ελισάφ είπε ότι αν αυτό προχωρήσει, τότε ο Δήμος θα αξιοποιήσει με άλλο τρόπο, αλλά και πάλι αθλητικά, την έκτασή του στα Καρδαμίτσια. Η συγκεκριμένη έκταση έχει ακουστεί και αυτή ως «υποδοχέας» του προκάτ, στη μακρά συζήτηση…

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back