ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Νέο Gmail ανανεωμένο και εμπλουτισμένο

Εικόνα του άρθρου Νέο Gmail ανανεωμένο και εμπλουτισμένο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2018, 13:47
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Με πολλά νέα χαρακτηριστικά και ανανεωμένο σχεδιασμό κυκλοφορεί από σήμερα το Gmail, η υπηρεσία μηνυμάτων της Google.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ανανεωμένη εμφάνιση θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τους ίδιους τους χρήστες μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής ηλεκτρονικής εφαρμογής, ενώ αρκετές από τις αλλαγές θα γίνουν διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες.

Για να τις ενεργοποιήσετε πηγαίνετε στο Settings (το σύμβολο στην πάνω δεξιά γωνία των εισερχομένων) και επιλέξτε την εντολή «Try the new Gmail». Αν όμως αποφασίσετε να επιστρέψετε στις παλιές ρυθμίσεις, πηγαίνετε ξανά στο ίδιο σημείο και επιλέξετε «Go back to classic Gmail».

Ας δούμε όμως τι νέα φέρνει η εφαρμογή. Οι αλλαγές στο design και στις λειτουργίες της υπηρεσίας συμπεριλαμβάνουν την προσθήκη ελέγχου μερικών εφαρμογών όπως το Ημερολόγιο (Calendar) και τα Καθήκοντα (Tasks), τώρα διαθέσιμο σε Android και iOS και το Keep. Η ενημέρωση θα κάνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο τον έλεγχο μηνυμάτων, αφού τοποθετώντας μόνο το ποντίκι σας πάνω στο email χωρίς να το ανοίξετε, θα μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση (ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει ήδη στην εφαρμογή mail της Apple).

Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα χρήσης του νέου πλήκτρου snooze για να αναβάλετε την ανάγνωση μηνυμάτων, ενώ μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως το Google Calendar.

Στις νέες λειτουργίες περιλαμβάνεται και η εμφάνιση μηνύματος δίπλα στα email με σύντομες υπενθυμίσεις που θα σας «ωθούν» να διαβάσετε και να απαντήσετε. 

Επίσης προστέθηκε το χαρακτηριστικό «Εμπιστευτική λειτουργία» (Confidential Mode), όπου θα επιτρέπει τον αποκλεισμό χαρακτηριστικών προώθησης ορισμένων μηνυμάτων ή θα περιορίζει τη δυνατότητα αντιγραφής, λήψης ή εκτύπωσης στους παραλήπτες. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα παράτασης της διάρκειας ζωής ενός μηνύματος μετά τον καθορισμένο χρόνο, ώστε να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο των πληροφοριών σας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back