Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέο Αστυνομικό Μέγαρο: Απάντηση Ελισάφ σε Καλογιάννη

Εικόνα του άρθρου Νέο Αστυνομικό Μέγαρο: Απάντηση Ελισάφ σε Καλογιάννη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2022, 16:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tην άποψη ότι η επίκληση της μελέτης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων είναι «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι για να μη γίνει ποτέ» κατέθεσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για τη χωροθέτηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου και τη θέση του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη.

Ο κ. Καλογιάννης, σε χτεσινή του ανακοίνωση, ανέφερε ότι «η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση είναι εκείνη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων και αφορά τη δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου, αφού αυτό παραχωρηθεί στο σύνολό του στην πόλη». Εξέφρασε δε τις επιφυλάξεις του για τις προτεινόμενες θέσεις εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών: στην παραλίμνια περιοχή, στην περιοχή Αεροδρομίου-Νέας Ζωής και σε έκταση στο Σταυράκι, πλησίον της Λαχαναγοράς λόγω χρήσεων γης, απόστασης από τα όρια της λίμνης κ.λπ.

Ο κ. Ελισάφ, απαντώντας στον κ. Καλογιάννη, είπε ότι οι προτεινόμενες θέσεις είναι «ελεύθερες δεσμεύσεων» και πως δεν τίθενται τα ζητήματα που ανέφερε ο βουλευτής. Όσο για το στρατόπεδο Βελισσαρίου, ο δήμαρχος είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και δη ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου (με καταγωγή από την Κόνιτσα) ζήτησε «να γίνει κάτι άμεσα και όχι μετά από 10 χρόνια» και έκανε λόγο, αναφερόμενος στον κ Καλογιάννη, για μια «συνεχή επανάληψη του Ρυθμιστικού μιας υπόθεσης που έκλεισε το 2009» (σ.σ. δεν έγινε η θεσμοθέτησή του). Και έκλεισε με την υπενθύμιση ότι έρχονται πια τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια.

ΣΧΟΛΙΑ
περαστικός
Εντάξει, δεν θα αργήσουν οι δημοτικές εκλογές. Οπότε το πιθανότερο - και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένη ψυχική αντοχή για θέση/συμμετοχή στην αντιπολίτευση... Το πιθανότερο, να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες-αναγνώστες-ακροατές σισύφειων διαλόγων. Άλλη μια χαμένη τετραετία/πενταετία για την πόλη!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back