ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στ. Καλογιάννης για νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης για νέο Αστυνομικό Μέγαρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2022, 22:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To μεγάλο ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου σε συνδυασμό με τη μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου, η οποία είχε γίνει επί της θητείας του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Η νέα τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη γίνεται με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Αν. Κωνσταντινίδη και μέλη της.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε και η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου, ένα θέμα που έχει «ανοίξει» τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη της Ένωσης ενημέρωσαν τον κ. Καλογιάννη για τις προτεινόμενες θέσεις από τον Δήμο Ιωαννιτών, στην παραλίμνια περιοχή, στην περιοχή Αεροδρομίου-Νέας Ζωής και σε έκταση στο Σταυράκι, πλησίον της Λαχαναγοράς.

Ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε καταρχήν επιφυλάξεις για τις συγκεκριμένες θέσεις, λόγω έλλειψης τεχνικών στοιχείων, αλλά και λόγω των υφιστάμενων πολεοδομικών περιορισμών στις εν λόγω περιοχές, όπως στα ύψη των νέων κτιρίων, στις χρήσεις γης και σε θέματα τήρησης αποστάσεων από τα όρια της Παμβώτιδας.

Τόνισε δε ότι η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση είναι εκείνη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων και αφορά τη δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου, αφού αυτό παραχωρηθεί στο σύνολό του στην πόλη, με αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του στρατοπέδου, όπου αυτό είναι εφικτό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3