ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέο αεροδρόμιο στις αρχές του ‘19

Εικόνα του άρθρου Νέο αεροδρόμιο στις αρχές του ‘19
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2018, 18:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Χρήστος Μαντάς, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μαζί με το συντονιστή της νομαρχιακής Ιωαννίνων Άρη Σπέγγο.

Ο κ. Μαντάς έθεσε εαυτόν στη διάθεση της διεύθυνσης του αεροδρομίου, ώστε «στις αρχές του 2019 τα Γιάννενα και η Ήπειρος να έχουν το καινούργιο δικό τους αεροδρόμιο».

Οι κ.κ. Μαντάς και Σπέγγος συναντήθηκαν με τον αερολιμενάρχη Βασίλη Μητσιμάρη, τον κ. Καραθανάση εκ μέρους της επιβλέπουσας αρχής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας που τους ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών.

Ο αερολιμενάρχης ενημέρωσε τους επισκέπτες ότι έχουν λυθεί προβλήματα όπως η δεξαμενή καυσίμων, ότι η νέα αίθουσα αναχωρήσεων είναι έτοιμη κατά 90% και η αφίξεων κατά 50%. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μεταφορά της αίθουσας αναχωρήσεων σε μια νύχτα, χωρίς να κλείσει το αεροδρόμιο. Τα επόμενα βήματα είναι η κατασκευή φυλακίου εισόδου, οι κόμβοι σύνδεσης με το δρόμο και η προσωρινή αίθουσα αφίξεων. Επίσης, ο κ. Μητσιμάρης παρέθεσε τα στατιστικά που δείχνουν την αύξηση κίνησης.

Τέλος, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε το νέο σύστημα προσέγγισης αεροσκαφών «ένα πάγιο και πολύχρονο αίτημα, που θα επιλύσει σε σημαντικό βαθμό την δυνατότητα προσγείωσή  τους στο νέο αεροδρόμιο.

Ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε δημόσια «όλους όσους συμμετείχαν στην κατασκευή αυτού του γιγάντιου έργου που άργησε 12 χρόνια και δήλωσε ότι «παρόλα τα εμπόδια χρόνων, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών και φορέων,  το νέο αεροδρόμιο ολοκληρώνεται, δίνοντας νέα ώθηση στην παραγωγική ανασυγκρότηση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back