ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το νέο, 11μελές Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας

Εικόνα του άρθρου Το νέο, 11μελές Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2023, 00:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Ηπείρου: Ένα γνωμοδοτικό όργανο υποστήριξης διάφορων αναπτυξιακών δράσεων και της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση των κατάλογο των μελών που θα συγκροτήσουν το νέο, 11μελές ΠΣΕΚ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, από τα 11 μέλη, τα έξι είναι καθηγητές ΑΕΙ ή ερευνητές και τα υπόλοιπα πέντε προέρχονται από επαγγελματικά επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους, παραγωγικούς φορείς κλπ.

Για την κάλυψη των πρώτων έξι θέσεων, επελέγησαν: η Άννα Μπατιστάτου καθηγήτρια Ιατρικής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σάββας Χριστοφορίδης, καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών Ιωαννίνων, η Σταυρούλα Τσιάρα, καθηγήτρια Παθολογίας, ο Ανδρέας Τζάκος, αναπληρωτής καθηγητής Οργανικής Χημείας, ο Αλέξανδρος Τζάλλας, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής, και ο Μάριος Ματαράγκας, ερευνητής (από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ Δήμητρα).

Τα υπόλοιπα πέντε μέλη είναι επαγγελματίες: Γεώργιος Ρογκάκος, διευθυντής προϊόντων της NATECH S.A., Δημήτριος Γερογιάννης, επιστήμονας πληροφορικής, Ιωάννα-Ευπραξία Παρηγορίδη, χημικός, Ελένη Πλαχούρα, πολιτικός μηχανικός-επιχειρηματίας, και Αναστάσιος Κούτλας, επιστήμονας πληροφορικής/ελεύθερος επαγγελματίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back