kosmos piso
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέες καταδίκες για την Υγειονομική Περιφέρεια

Εικόνα του άρθρου Νέες καταδίκες για την Υγειονομική Περιφέρεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2020, 20:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου καταγγέλλει την «παραγγελία» της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του διοικητή της, Γιάννη Καρβέλη, για ρεπορτάζ μόνο μετά από άδειά της, για θέματα των δομών της.

«H ΕΙΝΗ θεωρεί ότι στην κρίση του κοροναϊού η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο. Αυτό σημαίνει ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων και τα επιστημονικά όργανα αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης» αναφέρει σχετικά και συμπληρώνει ότι «κινηθήκαμε πάντα με γνώμονα την αλήθεια , τα πραγματικά προβλήματα και σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών αλλά και την ανάγκη στα νοσοκομεία να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε αποτελεσματικότερα (με στρατό και όπλα) να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Επειδή η κρίση θα είναι μπροστά μας για καιρό θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης και στη συνέχεια».

Επίσης, την εντολή καταγγέλλει και το ΜεΡΑ25 Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του. «Ζητά λοιπόν την κατάργηση της ελευθερίας του λόγου των εργαζομένων, κι εμμέσως της ελευθερίας του Τύπου, κι αυτό λίγο αφότου γνωστοποιήθηκε η σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση, στην οποία ο ίδιος προχώρησε,  ύψους 1.535.368€ για την προμήθεια 75.000 μασκών τύπου FFP3 στην τιμή των 20€,την υψηλότερη πανελλαδικά, όταν προ πανδημίας το κόστος της δεν ξεπερνούσε τα 2€, και σε εταιρία μάλιστα, η οποία ανήκει σε αδερφό συγγενικού του προσώπου» αναφέρει το κόμμα και συμπληρώνει ότι «όσο λοιπόν καλόπιστοι και καλοπροαίρετοι να είμαστε, δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το συμπέρασμα, πως οι δυο υποθέσεις συνδέονται, και μάλιστα με σχέση αιτίας κι αποτελέσματος».  Καταλήγει συγχαίροντας το διοικητή Βασίλη Τσίκαρη για τη στάση του και καλεί την 6η ΥΠΕ να ανακαλέσει την απόφασή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back