ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Apple: Μια ενημέρωση για την προστασία κλεμμένης συσκευής

Εικόνα του άρθρου Apple: Μια ενημέρωση για την προστασία κλεμμένης συσκευής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2024, 12:22
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.3 και το iPadOS 17.3 στους χρήστες με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Stolen Device Protection (Προστασία κλεμμένης συσκευής). Αυτό δεν χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ενός κλεμμένου iPhone ή iPad, αλλά μάλλον για να εμποδίσει τους κλέφτες να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Η λειτουργία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη beta για προγραμματιστές του iOS 17.3 και είναι στην πραγματικότητα αρκετά χρήσιμη. Αν κάποιος καταφέρει να κλέψει το iPhone ή το iPad σας και είναι ενημερωμένο στο iOS 17.3, μπορείτε να τον κλειδώσετε έξω από το σύστημα, εξαναγκάζοντας την πρόσβαση με Face ID ή Touch ID. Αυτό λειτουργεί ακόμη και αν έχουν τον κωδικό πρόσβασής σας, οπότε δεν θα μπορέσουν να βάλουν τα δικά τους βιομετρικά στοιχεία και να σας αποκλείσουν.

Το λογισμικό επιβάλλει αυτόματα μια καθυστέρηση ασφαλείας μιας ώρας πριν από την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης, εάν το τηλέφωνο ή το tablet αναγνωριστεί ότι βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία. Η προστασία κλεμμένης συσκευής δεν θα εμποδίσει τους κλέφτες να κάνουν τα δικά τους, αλλά θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα γι' αυτούς. Το εργαλείο είναι διαθέσιμο τόσο για iPhones όσο και για iPads.

Η ενημέρωση φέρνει επίσης συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής στο Apple Music, υποστήριξη ξενοδοχείου AirPlay, βελτιστοποιημένη ανίχνευση ατυχημάτων και νέες ταπετσαρίες προς τιμήν της αφροαμερικανικής ιστορίας και κουλτούρας για τον εορτασμό του Μήνα Μαύρης Ιστορίας. 

Συμβατότητα

Όπως και άλλες εκδόσεις iOS 17, χρειάζεστε ένα iPhone Xs, iPhone Xs Max ή iPhone XR από το 2018 ή οποιαδήποτε έκδοση των iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 και iPhone 15. Λειτουργεί επίσης σε μοντέλα iPhone SE δεύτερης και τρίτης γενιάς. 

Όσον αφορά το iPadOS 17.3, ένα σωρό μοντέλα είναι επιλέξιμα για την ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένων των iPad Mini πέμπτης γενιάς και άνω, του κανονικού iPad έκτης γενιάς και άνω, του iPad Air τρίτης γενιάς και άνω και όλων των μοντέλων iPad Pro. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του συστήματός σας για να δείτε αν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για λήψη.

Επίσης η Apple κυκλοφόρησε το watchOS 10.3, με μια νέα εμφάνιση ρολογιού, και το macOS Sonoma 14.3, το οποίο φέρνει επίσης συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής στο Apple Music.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back