Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα παρέμβαση για τα αδέσποτα

Εικόνα του άρθρου Νέα παρέμβαση για τα αδέσποτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2017, 16:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις  από βουλευτές και φορείς για το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που απασχολεί πολλούς Δήμους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η επισήμανση αυτή του Δημαρχείου και συγκεκριμένα του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα έρχεται με αφορμή τη δέσμη προτάσεων που κατέθεσε πριν από λίγο καιρό ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης στο πλαίσιο διαλόγου για τη διαμόρφωση του νέου νομικού πλαισίου.

Το δημαρχείο αναφέρει ότι οι προτάσεις του κ. Καραγιάννη κινούνται προς την κατεύθυνση που και το ίδιο έχει καταθέσει εγγράφως στο υπουργείο εδώ και πολύ καιρό. «Δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής» τονίζεται. Σε αυτό το σημείο στέκεται σε μία από τις προτάσεις του βουλευτή για την επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων από το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Δήμος Ιωαννίνων, αφού αναφέρει ότι το υπουργείο έχει δώσει μέχρι σήμερα μια επιδότηση μόλις 5.000 ευρώ, εκτιμά ότι δύο είναι τα θέματα που προέχουν: Η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου κτηνιάτρου από τον Δήμο και η συνολική αλλαγή του νομικού πλαισίου σε σχέση με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

«Είναι σημαντικό να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση από βουλευτές ή και άλλους φορείς πέραν της Αυτοδιοίκησης, κυρίως του πρώτου βαθμού, η οποία μέχρι σήμερα προσπαθεί μόνη της να δώσει λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα», υπογραμμίζει ο κ. Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back