ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διαχείριση των αδέσποτων σε αριθμούς

Εικόνα του άρθρου Η διαχείριση των αδέσποτων σε αριθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2022, 15:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 20 Αυγούστου ήταν η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, και ο Δήμος Ιωαννιτών με σημερινή του ανακοίνωση έρχεται να καταγράψει όσα έχει κάνει, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, για την ευζωία και την προστασία των αδέσποτων το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση

- Έγινε περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, αποπαρασίτωση και κτηνιατρική περίθαλψη σε 708 αδέσποτα ζώα

- Έγινε εμβολιασμός σε 374 αδέσποτα ζώα

- Στειρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του κυνοκομείου 186 αδέσποτα ζώα

-Επανεντάχθηκαν, όπως ορίζει ο νόμος ύστερα από ολιγοήμερη φιλοξενία στο καταφύγιο του Δήμου, 104 αδέσποτα ζώα

- Υιοθετήθηκαν 345 αδέσποτα ζώα, «αριθμός που συνεχίζει να συγκαταλέγει τον δήμο μας μεταξύ των πρώτων δήμων στην Ελλάδα στο θέμα των υιοθεσιών» όπως αναφέρεται.

-Συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της πόλης από την κτηνίατρο του Δήμου Χαρά Γκουντουβά

-Ξεκίνησαν οι εργασίες της επέκτασης του κυνοκομείου του Δήμου μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος» ενώ έγινε και η προμήθεια ενός αυτοκινήτου που εξυπηρετεί τις ανάγκες της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

ΣΧΟΛΙΑ
epanentagmenos
-Επανεντάχθηκαν, όπως ορίζει ο νόμος ύστερα από ολιγοήμερη φιλοξενία στο καταφύγιο του Δήμου, 104 αδέσποτα ζώα δηλαδή τα ξαναγύρισαν στους τόπους όπου είχαν βρεθεί - κι είχαν ησυχάσει για λίγες μέρες οι περίοικοι! κάτι είναι κι αυτό. στη συνέχεια όσο αντέξουν οι περίοικοι. οι σκύλοι αντέχουν!
epanentagmenos
και γιατί δε γράφουν το απλό: Τα ξαναγύρισαν στον τόπο όπου τα είχαν μαζέψει... και τα αμόλησαν!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3