ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: πρόστιμα, σταμάτημα δρομολογίων, κλείσιμο συνόρων

Εικόνα του άρθρου Νέα μέτρα: πρόστιμα, σταμάτημα δρομολογίων, κλείσιμο συνόρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2020, 16:10
ΕΛΛΑΔΑ

Η τακτική σύσκεψη για τα μέτρα αναστολής εξάπλωσης του κοροναϊού έγινε στο μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

Το πρόβλημα της συγκέντρωσης πιστών στις εκκλησίες είναι ανοιχτό, με τον κόσμο να πηγαίνει, αλλά και να μεταλαβαίνει, παρά τις συστάσεις για παραμονή στο σπίτι και αποφυγή συνωστισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι επικοινώνησε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι εκκλησίες να μείνουν ανοιχτές «μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο». Το αίτημα ωστόσο είναι μια οπισθοχώρηση του πρωθυπουργού από τη γενική σύσταση και όσα ο ίδιος είπε στο προ ημερών διάγγελμά του.

 Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κοροναϊό. Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Ακόμα αποφασίστηκε η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία, η οποία ωστόσο έχει ήδη κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα, καθώς και τη Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Επίσης αποφασίστηκαν:

  • Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
  •  Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
  • Γίνονται προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
  • Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5000 σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
  • Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.
  • Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back