ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα κρεβάτια για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Νέα κρεβάτια για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2018, 14:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην ανανέωση των κλινών του, που μετράνε 30 χρόνια ζωής, ετοιμάζεται να προχωρήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με την αξιοποίηση διαφόρων πηγών χρηματοδότησης.

Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι ένα από τα νοσοκομεία της χώρας που ενισχύονται με 600.000 ευρώ για την προμήθεια 300 κλινών νοσηλείας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ήδη το κονδύλιο αυτό έχει εγγραφεί στην τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού ο οποίος  βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης.

«Η εξέλιξη αυτή επιταχύνει και φέρνει πιο κοντά την υλοποίηση του στόχου της διοίκησης και των υπηρεσιών για την πλήρη ανανέωση των από τριακονταετίας 760 κλινών νοσηλείας του νοσοκομείου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση αναφέρει ακόμη ότι από την 6η Υγειονομική Περιφέρειας εγκρίθηκε πρόσφατα η σκοπιμότητα προμήθειας 100 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών ενώ έχει κατατεθεί το αίτημα και το τεχνικό δελτίο για την προμήθεια 300 κλινών επιπλέον, η χρηματοδότηση των οποίων θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τέλος, το υπουργείο Υγείας έδωσε έκτακτη ενίσχυση 1,5 εκατ. ευρώ μέσα στον Δεκέμβριο για την κάλυψη των απρόβλεπτα αυξημένων αναγκών σε φάρμακο, ιδίως για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Με αφορμή το τέλος της χρονιάς, η διοίκηση καταθέσει τις ευχαριστίες της στους εργαζόμενους, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους βουλευτές Ιωαννίνων και τους πολίτες. «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, μαζί με όλους, τις προσπάθειες για ολόπλευρες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back