ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέα ηλεκτρομηχανολογικά στον Βιολογικό της Άρτας

Εικόνα του άρθρου Νέα ηλεκτρομηχανολογικά στον Βιολογικό της Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2021, 15:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας, προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.), ύστερα από την υπογραφή σύμβασης του έργου από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη με την ανάδοχο εταιρία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 705.262,40 ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και πόρους της ΔΕΥΑΑ.

«Με την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στοχεύουμε στην καλή λειτουργία της λόγω παλαιότητας ή φυσιολογικής φθοράς από  τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Ε.Ε.Λ.» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού Κώστας Καρέλης τόνισε:  «Ο Βιολογικός είναι από τους πρώτους βιολογικούς που λειτούργησαν στην Περιφέρεια της Ηπείρου. Αισίως κλείνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Σκοπός μας είναι ο βιολογικός μας με τον καινούργιο πλέον εξοπλισμό στο μεγαλύτερο μέρος  του, να συνεχίσει απρόσκοπτα να επεξεργάζεται τα λύματα της πόλης και των γύρω όμορων περιοχών».

Τις μελέτες εκπόνησε η ΔΕΥΑ Άρτας. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι οκτώ μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back