Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου Νέα βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2016, 22:52
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα βοήθεια έκτακτης ανάγκης, ύψους 115 εκατ. ευρώ, θα διατεθεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στη χώρα, ανακοίνωσαν ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη 81η ΔΕΘ.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί σε τέσσερις προτεραιότητες, τη βελτίωση των υφιστάμενων καταλυμάτων και την κατασκευή νέων στους καταυλισμούς πριν από τον χειμώνα, την παροχή απευθείας βοήθειας στους πρόσφυγες μέσω προγραμμάτων χορήγησης καρτών σίτισης, την πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση και την παροχή βοήθειας σε ασυνόδευτους ανήλικους. 

«Ειδικά για τα παιδιά που αναγκάστηκαν, λόγω του πολέμου, να αφήσουν το σχολείο, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συνεχιστεί γιατί η χαμένη γενιά δημιουργεί εξτρεμισμό», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι «η φύση της προσφυγικής κρίσης είναι παγκόσμια και αλληλένδετη, χρειάζεται παγκόσμια απάντηση και δεν μπορεί να την επωμισθεί μόνη της η Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο κ. Μουζάλας, αναφερόμενος στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, σημείωσε ότι στην Ελλάδα, όταν ξεκίνησε η προσφυγική κρίση, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, υπήρχαν 450 θέσεις για ασυνόδευτα και σήμερα υπάρχουν 800. «Ωστόσο, λείπουν άλλες 1.200-1.400 θέσεις για ανήλικα που θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε», συμπλήρωσε. 

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «όλα τα προσφυγόπουλα θα πάνε σχολείο και θα κάνουν προενταξιακές τάξεις», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αντιδράσεις γονέων σε σχολεία όπου πρόκειται να φοιτήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, τόνισε πώς «υπάρχει μια φοβική αντίδραση που είναι φυσιολογική, αλλά ο χρόνος και η καλή διαχείριση της κατάστασης θα τους πείσει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back