ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα Αριστερά Ιωαννίνων: «Να δώσει εξηγήσεις για την ασφάλεια της Εγνατίας ο περιφερειάρχης»

Εικόνα του άρθρου Νέα Αριστερά Ιωαννίνων: «Να δώσει εξηγήσεις για την ασφάλεια της Εγνατίας ο περιφερειάρχης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2024, 13:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων καλεί τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να «δώσει εξηγήσεις» για τις αναφορές που περί ασφάλειας της Εγνατίας οδού.

Ο κ. Καχριμάνης πέρασε… πολύ γρήγορα από τις αιχμές για τις αυξήσεις στα διόδια, που επέφερε η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού, στην… αποθέωση της παραχώρησης, με μια από τις γνωστές του δηλώσεις που περισσότερη αστάθεια επιφέρουν, παρά τεκμηριώνονται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Νέα Αριστερά αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα δεν έχουν διαψευστεί και καλεί τον κ. Καχριμάνη «να απαντήσει στους χιλιάδες ταξιδιώτες της Εγνατίας Οδού σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει ο ίδιος και οι υπηρεσίες του, αλλά και το αρμόδιο υπουργείο για να εγγυηθούν την ασφάλεια των μετακινήσεων».

Το κόμμα επισημαίνει «τον κίνδυνο αύξησης στην εμφάνιση παρόμοιων προβλημάτων, καθώς η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς την παραχώρηση όλων των μεγάλων οδικών αξόνων σε ιδιώτες με όρους ξεπουλήματος για την χώρα και τους ανθρώπους της».

Ζητάει τέλος την ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων «για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την παροχή, στην περίπτωση της Εγνατίας Οδού, ασφαλών και οικονομικών - χωρίς αύξηση διοδίων - μετακινήσεων» και αναφέρει ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back