ΝΑΡ: «Διαλύουν τα νοσοκομεία»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2021, 15:30

Το γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του Νέου Αριστερού Ρέυματος, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του για την πανδημία και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα: «Δεν έχουν πια καμιά δικαιολογία! Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις πλέον της μαύρης λίστας των θανάτων από κορονοϊό ανάλογα με τον πληθυσμό και ο Μητσοτάκης μοιράζει χαμόγελα όπως έκανε στη πρόσφατη επίσκεψή του στη περιοχή μας. Συνεχίζουν να διαλύουν τα νοσοκομεία με ανεπαρκείς ΜΕΘ, τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό».

Συμπληρώνει δε ότι «με τις δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα (σχεδόν 70 ο μέσος όρος τον Νοέμβριο), πολλοί εκ των οποίων καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, που ακόμα και με τις αυτοσχέδιες δεν ξεπερνούν τις 950 (584 διατίθενται τώρα για κορονοϊό). Με έναν γιατρό κι ελάχιστους νοσηλευτές για 80, 90, 100 ασθενείς! Κάποιοι φεύγουν από τη ζωή πριν προλάβουν να τους δει γιατρός! Με 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή, ενώ θα μπορούσαν με συνεχή τεστ να βοηθήσουν. Με τις άλλες ασθένειες να μην θεραπεύονται. Με τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία να αναβάλλονται σε ποσοστό έως και 80%. Οι έχοντες θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα που πλουτίζει (καθώς δεν επιτάσσεται προκλητικά από την κυβέρνηση), οι φτωχοί ταλαιπωρούνται κι επιβαρύνουν την υγεία τους».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται πιο καθαρό από ποτέ: Ο αγώνας για τη ζωή θα δοθεί και θα κερδηθεί από τον λαό, ανατρέποντας την κυβερνητική πολιτική».

Μεταξύ άλλων προτείνει εθνικοποίηση-κρατικοποίηση του ιδιωτικού τομέα υγείας, χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος σε ρήξη με τα δημοσιονομικά όρια της ΕΕ, δωρεάν rapid test για όλους, όχι σε lockdown, οριζόντια ή μερικά. Τονίζει επίσης την ανάγκη «μαζικού, παγκόσμιου εμβολιασμού» με κατάργηση πατεντών και ελεύθερη πρόσβαση στις κοινωνικές δραστηριότητες για όλους με rapid και μοριακό test.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back