Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

«Ναι, αλλά αλλού είναι χειρότερα»

Εικόνα του άρθρου «Ναι, αλλά αλλού είναι χειρότερα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2020, 16:59
ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων χτες, αλλά και οι κυβερνητικές ανακολουθίες και το πολύ μικρό επίπεδο «καθησυχασμού» που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων, εντείνουν την κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» σε ρεπορτάζ της, αναφέρει μια σειρά παρατηρήσεις από μέλη της επιστημονικής επιτροπής και εντάσεις τους για τους πολιτικούς χειρισμούς της υπόθεσης, που περιλαμβάνουν και κριτική για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ.

Σήμερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να ανασκευάσει επικοινωνιακά την επιστημονική εικόνα.

Επικαλέστηκε την έκθεση του «παρατηρητηρίου για τον κορονοϊό», ότι ο δείκτης Rt έχει πέσει κάτω από τη μονάδα, στο διάστημα 20-26 Αυγούστου. Σημειωτέον, ότι η «Κ» αναφέρει στο ρεπορτάζ της μεταξύ άλλων:

«Η εμμονή του (ΕΟΔΥ) να κρατηθεί χαμηλός ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού, ο περίφημος R0, επίσης προκάλεσε δυσθυμία σε πολλούς. «Στις 28 Ιουλίου μας ενημέρωσαν ότι ο R0 ήταν πολύ χαμηλός, μόλις 0,41. Αυτό μας δημιούργησε έναν εύλογο εφησυχασμό, ότι όλα πάνε καλά, ότι η επιδημία σβήνει, ενώ στην πραγματικότητα η πορεία ήταν επικίνδυνα ανοδική’, αναφέρει ένας εκ των ειδικών».

 Ο κ. Πέτσας επιχείρησε επίσης να μετριάσει την ανησυχία με συγκρίσεις. Είπε δηλαδή ξανά ότι «αλλού τα πράγματα είναι χειρότερα», επιχειρώντας να συγκρίνει τα ελληνικά δεδομένα με άλλων χωρών και αποσιωπώντας ουσιαστικά το υγειονομικό περιεχόμενο των δεδομένων.

Επίσης, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η βασική διαφορά από το ανοιξιάτικο άνοιγμα των σχολείων, είναι η χρήση της μάσκας «και η απόφαση αυτή  είναι επιστημονική, όχι πολιτική», όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back