Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Να λύσουμε τα μικρά και καθημερινά»

Εικόνα του άρθρου «Να λύσουμε τα μικρά και καθημερινά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2019, 19:10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο Νησί και τον Μώλο βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, μαζί με υποψήφιους της παράταξής του.

Το Νησί, όπως τόνισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σιορόκας, «αποτελεί την τουριστική ναυαρχίδα του Δήμου». Πρόσθεσε δε ότι «για την παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή, τον υποψήφιο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, για όλους εμάς πρώτο και βασικό μέλημα είναι να λύσουμε τα μικρά και καθημερινά».

Σημείωσε ζητήματα όπως η προμήθεια ειδικού σκάφους για τις μέρες που κόβεται η συγκοινωνία λόγω καιρικών συνθηκών και το «σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι λεμβούχοι στην στήριξη του Νησιού και της τουριστικής κίνησης. Η προσπάθειά τους είναι ανεκτίμητη και είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία που οι ίδιοι παίρνουν για να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν τα σκάφη τους».

Επίσης, έγινε συνάντηση με τους καταστηματάρχες της παραλίμνιας περιοχής. Η υποψήφια στην Κοινότητα Ιωαννίνων Άγγυ Χαρατσάρη είπε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται εξορθολογισμός στα δημοτικά τέλη, αλλά και αλλαγή λειτουργίας του δημοτικού περιπτέρου. «Το περίπτερο αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν πολυχώρο που θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες στους τουρίστες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «επιβάλλεται δε να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε να είναι ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες όπου η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη».

Τέλος, η παράταξη περιγράφει ως «απογοητευτική» την κατάσταση στην παραλίμνια ζώνη, λέγοντας ότι «ο πεζόδρομος σε ορισμένα σημεία είναι αδιάβατος καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί οι σπασμένες εδώ και πολύ καιρό πλάκες, ενώ σημαντικές είναι οι φθορές στα κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να καθίστανται επικίνδυνα». Τονίζει ότι «πρόκειται για μικρά ζητήματα αλλά είναι αυτά που αφήνουν τις εντυπώσεις στους τουρίστες. Μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα και με μικρό κόστος και σαφώς μπορούν να ακολουθήσουν συνολικότερες παρεμβάσεις αναβάθμισης της ζώνης αυτής».

Τέλος, για το κυκλοφοριακό, η παράταξη επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με αποσπασματικά μέτρα, ούτε με πρόχειρες λύσεις. Όλα αυτά δοκιμάστηκαν και δεν απέδωσαν» και προτείνει μεταξύ άλλων «συνολική μελέτη» καθώς και αναδιάταξη του πάρκινγκ στα παλιά σφαγεία και αναζήτηση νέου χώρου στην Παπανδρέου «όπου μπορεί να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για τα λεωφορεία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back