ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

"Να εξασφαλιστεί το επικουρικό προσωπικό του ΕΣΥ”

Εικόνα του άρθρου "Να εξασφαλιστεί το επικουρικό προσωπικό του ΕΣΥ”
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2020, 14:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ζήτημα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έφερε στη Βουλή η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ,  Μερόπη Τζούφη.

Τονίζει στην ερώτησή της ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν προσληφθεί στο ΕΣΥ περίπου 16.000 συμβασιούχοι και ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης, μεγάλο ποσοστό του λοιπού επικουρικού προσωπικού θα απολυθεί, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σημαντική εμπειρία στις θέσεις που υπηρετεί».

Αναφέρει ως παράδειγμα τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, στα οποία υπηρετούν 630 εργαζόμενοι (επικουρικό προσωπικό, κοινωφελή προγράμματα ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι με μπλοκάκι). Επισημαίνει ότι λόγω της πανδημίας, από το Μάρτιο του 2020 έχουν προσληφθεί 110 επιπλέον εργαζόμενοι (λοιπό επικουρικό προσωπικό) και 15 επικουρικοί ιατροί.

Η κα Τζούφη προσθέτει ότι την τελευταία επταετία, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» έχουν αποχωρήσει περίπου 200 νοσηλευτές και λοιπές ειδικότητες.

Καλεί λοιπόν τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να απαντήσει  αν προτίθεται να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του επικουρικού προσωπικού που είτε λήγουν οι συμβάσεις του είτε δεν θα προσληφθούν μέσω της προκήρυξης 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ και  αν η κυβέρνηση σχεδιάζει την προκήρυξη μόνιμων θέσεων με ειδική μοριοδότηση για τους ήδη υπηρετούντες συμβασιούχους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back