Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να διασφαλίσουμε την υγεία των ηλικιωμένων»

Εικόνα του άρθρου «Να διασφαλίσουμε την υγεία των ηλικιωμένων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2020, 19:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε προνοιακές δομές κ.α. προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό.

Η κα Μιχαηλίδου πήρε μέρος σε σύσκεψη στην Περιφέρεια, μαζί με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, τους βουλευτές της ΝΔ Στάυρο Καλογιάννη και Μαρία Κεφάλα, αντιπεριφερειάρχες κ.α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες για τον εφοδιασμό υπηρεσιών και δομών με υλικά προστασίας, ως επίσης και για τις ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

Ο κ. Καχριμάνης έθεσε στην υφυπουργό το ζήτημα «της πολυετούς αχρησίας του  ΠΕΔΥ Ιωαννίνων που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την ημέρα κατασκευής και εξοπλισμού του από τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ)», ζητώντας να  εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησής του κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας.

Η κα Μιχαηλίδου δήλωσε κατόπιν:

«Μετά την επίσκεψή μου το πρωί στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων αλλά και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, υπενθυμίσαμε άλλη μια φορά και συζητήσαμε ενδελεχώς για τους ελέγχους που γίνονται από πλευράς Περιφέρειας, αλλά και τους μοριακούς ελέγχους του ΕΟΔΥ για να διασφαλίσουμε την υγεία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας».

Στη σύσκεψη, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης έθεσε στην υφυπουργό το θέμα της απουσίας των σχολείων της Πρέβεζας από τα σχολικά γεύματα. Το ίδιο θέμα έθιξε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back