Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ν. Γκόντας: Νέα επίθεση στη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Ν. Γκόντας: Νέα επίθεση στη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2019, 18:00
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια ανασκόπηση των τελευταίων περιοδειών του και τα θέματα που επέλεξε από αυτές να αναδείξει, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας, μαζί με δύο πιο ιδιαίτερα σημεία:

Πρώτον, ότι η παράταξη αποφάσισε να «αρκεστεί» στα γραφεία της και να μη νοικιάσει το εκλογικό κέντρο. Αντί της δαπάνης, θα κάνει δωρεά στη μονή Δουραχάνης και σε συσσίτια..

Δεύτερον, ο κ. Γκόντας παρουσίασε μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επισημαίνει ελλείψεις στο φάκελο για την πρόταση της ΔΕΥΑΙ με προϋπολογισμό 19 εκατ. ευρώ. Το έκανε με τον οικείο του δικανικό τρόπο, αποφεύγοντας δηλαδή να αναφερθεί στη «βαρύτητα» των παρατηρήσεων, για το μέλλον του έργου.

Η απόφαση πάντως ήταν αρκετή για να κάνει μια κριτική στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που υποβάλλει προτάσεις, λέγοντας ότι το «έργο καρκινοβατεί».

Επίσης, αναφέρθηκε στη μείωση των «συνεπών» στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ, σημειώνοντας πως, παρότι η παράταξη συμφωνεί, η δημοτική αρχή «δεν μπορεί να εφαρμόσει σωστά το μέτρο».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα αδέσποτα. «Εγώ προσωπικά έχω σκυλιά στο σπίτι μου» είπε, προς επίρρωση της φιλοζωίας του και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και οι συμπολίτες, γιατί τα ζώα δεν είναι παιχνίδια» που εγκαταλείπονται. Πρόσθεσε ότι το κυνοκομείο «είναι σε κακή κατάσταση» και το πρόβλημα των αδεσπότων, επιμένει.

Ο κ. Γκόντας υποσχέθηκε ανάπλαση της πλατείας στους Αμπελόκηπους, καθώς και «εργοτάξιο σε κάθε πρώην Δήμο», με ευθύνη μεταξύ άλλων την καθαριότητα κ.α. Πρέπει να σημειωθεί ότι εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών είναι «υπο μετακόμιση» εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να έχει μετακινηθεί δίπλα από την Παμβώτιδα, ενώ επί δημαρχίας του κ. Γκόντα, υπήρξαν καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργεί.

Επίσης, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «μηδενική απορρόφηση» στα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και για πλημμελή εφαρμογή του σχεδίου για τις λαϊκές αγορές, χωρίς να υπάρχουν βασικές υποδομές κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back