Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μυαλό είναι ο στόχος

Εικόνα του άρθρου Το μυαλό είναι ο στόχος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2020, 18:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Απρίλιο του 1988, οι Queensryche ήταν μια κατασταλαγμένη metal μπάντα, με πολιτικοποιημένο στίχο και έφεση στη δημιουργία εξεζητημένων concept άλμπουμ.

Το 1988 ήταν επίσης η χρονιά που θα κάνανε το μεγάλο βήμα προς την αναγνωρισιμότητα.

Με έντονες τις επιρροές από τις θεματικές των Pink Floyd, οι Queensryche έβγαλαν το τρίτο τους άλμπουμ, το Operation:Mindcrime.

Κεντρικό ρόλο είχε ο Νίκι, ένας εξαρτημένος που ριζοσπαστικοποιείται, απογοητευμένος από την οικονομική και κοινωνική ανισότητα, την υποκρισία και τη διαφθορά.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Το είδος του «κουλτουρομέταλ» δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα αρεστό και γι αυτό, λίγες μπάντες το καλλιέργησαν. Ωστόσο, οι «φυσικοί ηγέτες» του γκρουπ, ο Κρις ντε Γκάρμο και ο Τζοφ Τέιτ είχαν τον τρόπο να φτιάξουν το σύνολο που θα έπειθε το σκληραγωγημένο μουσικά ποίμνιο.

Το Operation:Mindcrime όμως είχε και την απαραίτητη συνθετική ικανότητα, που έκανε πιο «φιλική» τη μπάντα και της εξασφάλισε και το άλμα προς την επιτυχία. Κομμάτια όπως το Revolution Calling, το Spreading the Disease και το I don’t Βelieve in Love είναι κλασικά του είδους.

Η μεγάλη στιγμή των Queensryche όμως, ίσως διαχρονικά, είναι το τελευταίο κομμάτι του δίσκου. Το Eyes of a Stranger, το οποίο κλείνει την ιστορία του Operation:Mindcrime, είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα του συγκροτήματος.

Οι Queensryche επιχείρησαν ξανά με concept άλμπουμ, δύο χρόνια αργότερα, οπότε και έφτασαν στο απόγειο της καριέρας τους, με το Empire. 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back