ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπες στον… προϋπολογισμό

Εικόνα του άρθρου Μπες στον… προϋπολογισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2017, 11:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, μπορείτε να προτείνετε μια ιδέα, ένα έργο, μια παρέμβαση, την οποία ο Δήμος Ιωαννιτών θα αξιολογήσει και ενδεχομένως να υλοποιήσει. Για να το κάνετε, δεν χρειάζεται να δείτε το δήμαρχο ή κάποιον αντιδήμαρχο, αλλά να ετοιμάσετε την ιδέα σας, να την κοστολογήσετε (να κάνετε μια μικρή μελέτη δηλαδή) και να την υποβάλλετε στη νέα πλατφόρμα (ή και έντυπα, στον Δήμο), η οποία λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα περίπου.

Η ιδέα του «Συμμετοχικού Προϋπολογισμού» δεν είναι καινούργια, είναι όμως το τρέχον «trend» στην απανταχού αυτοδιοίκηση. Για φέτος, ο Δήμος Ιωαννιτών θα χρηματοδοτήσει τις προτάσεις των πολιτών με 200.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ήδη, υπάρχουν έξι προτάσεις κατατεθειμένες στην πλατφόρμα. Εδώ μπορείτε να δείτε την κατανομή των προτάσεων στο χάρτη της πόλης, οι οποίες κυμαίνονται από σχολιαστικές έως αρκετά τεκμηριωμένες. Εδώ, μπορείτε να δείτε τις προτάσεις καθαυτές. Μέχρι στιγμής, οι πολίτες ζητούν (και προτείνουν) ένα καινούργιο δημοτικό θέατρο, την αντικατάσταση του φωτισμού στις οδούς Ελένης Ζωγράφου και Δωδώνης, η αντικατάσταση των δενδροστοιχιών στη Δωδώνης, η αναμόρφωση της οδού Αδμήτου, η κατασκευή ομβρίωνκαι η ασφαλτόστρωση της οδού Αγίας Λαύρας στα Σεισμόπληκτα και ένα θεματικό πάρκο στο πάρκο Πυρσινέλλα.

Η διαδικασία είναι ανοιχτή μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις διαδικασίες, καθώς και τη φόρμα υποβολής της πρότασής σας.

 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back