ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπέγκας-Φίλιος: Ραντεβού για τη λίμνη

Εικόνα του άρθρου Μπέγκας-Φίλιος: Ραντεβού για τη λίμνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2019, 17:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θωμάς Μπέγκας και Φίλιππας Φίλιος μαζί σε μια φωτογραφία, χάρη στους θεσμικούς τους ρόλους. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν σε έναν οικείο τους χώρο, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Ο κ. Φίλιος επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ιωαννίνων με την ιδιότητα του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων. Οι δύο τους συζήτησαν για τη λίμνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο του Φορέα για την πρόταση που είχε καταθέσει για τη σύσταση μιας επιτροπής αποτελούμενη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Φορέα Διαχείρισης για τον προγραμματισμό έργων και δράσεων. Ο κ. Φίλιος δεσμεύτηκε να καταρτίσει άμεσα μια λίστα με τις προτεραιότητες που θέτει ο Φορέας. Κοινός στόχος είναι η ενεργοποίηση αυτής της «επιτροπής» καθώς συμφώνησαν ότι όλοι μαζί μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα για το καλό της Παμβώτιδας.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε ήταν η πορεία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την υλοποίηση του Έργου «Εκπόνηση Σχεδίου Διαχείρισης του καλαμιώνα της Λίμνης Παμβώτιδας».

«Δυστυχώς έχουμε αργήσει πολύ σε ό,τι αφορά τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε για την προστασία της Λίμνης και ειδικά για την απορρύπανση του υγρού της στοιχείου. Είμαστε όμως εδώ για να αναστρέψουμε αυτή την πορεία και εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε μαζί μας τόσο τον Φορέα Διαχείρισης όσο και όλους τους φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρξει μόνιμη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στον Φορέα Διαχείρισης. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back