Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπέγκας: «Ένα συνέδριο-φιάσκο»

Εικόνα του άρθρου Μπέγκας: «Ένα συνέδριο-φιάσκο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2018, 02:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συνέδριο-φιάσκο» χαρακτήρισε το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (από κοινού με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Ο κ. Μπέγκας επέρριψε τις ευθύνες στην πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, και άρα στον πρόεδρο του οργάνου Γιώργου Πατούλη, αλλά και στην κυβέρνηση, «η οποία επί δύο χρόνια εξαγγέλλει την αλλαγή του Καλλικράτη χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει επίσημα ένα νομοσχέδιο».

Όσο για την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, είπε ότι «συγκάλεσε ένα έκτακτο συνέδριο όπου εμφανίστηκε σαν κύριο πρόβλημα της αυτοδιοίκησης το εκλογικό σύστημα». «Το εκλογικό σύστημα δεν είναι το κυρίαρχο πρόβλημα. Το κορυφαίο ζήτημα είναι η αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης» τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Το προ ολίγων ημερών συνέδριο της ΚΕΔΕ «στιγματίστηκε» από την έντονη κόντρα του κ. Πατούλη με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Γιώργο Ιωακειμίδη. Ο κ. Ιωακειμίδης είχε κατηγορήσει τον κ. Πατούλη ότι «καταστρέφει την αξιοπιστία της ΚΕΔΕ» με τη σύγκληση ενός έκτακτου συνεδρίου για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει δει η αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back