ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Α. Μπαρτζώκας: Αναλογικά… όπως βολεύει

Εικόνα του άρθρου Α. Μπαρτζώκας: Αναλογικά… όπως βολεύει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2023, 19:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από τρία χρόνια, η (τότε) παράταξη του προέδρου της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα, ήταν υπέρ της απλής αναλογικής: Στις 19 Μαΐου 2020, η παράταξη έλεγε σε ανακοίνωσή της ότι το σύστημα -που δαιμονοποιείται συστηματικά πλέον-, «έδωσε τη δυνατότητα σε παρατάξεις όπως τα ‘Γιάννενα Τώρα’ να μετέχουν στη διαμόρφωση της δημοτικής αρχής».

Χτες, ο επικεφαλής της πρώην, πλέον, παράταξης, μιας και ενώθηκε με τη «Νέα εποχή», Άρης Μπαρτζώκας, έλεγε ότι «ο περίεργος εκλογικός νόμος μας ταλαιπωρεί επί τέσσερα χρόνια δίνει για άλλη μια φορά στη ηνωμένη αντιπολίτευση τη δυνατότητα να κάνει επίδειξη δυνάμεως».

Η παράταξη του νυν προέδρου της ΔΕΥΑΙ, το 2014 πήρε 8,25%. Το 2019 απώλεσε πάνω από το 50% των ψήφων της και πήρε 3,53%. Μπήκε όμως στη δημοτική αρχή, μαζί με την παράταξη Γκόντα και πέρασε στη μεριά της εξουσίας, χάρη και στο «πραξικόπημα Θεοδωρικάκου», που άλλαξε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τότε πλέον, ο νόμος της απλής αναλογικής φαίνεται ότι έπαψε να «δίνει δυνατότητες» και απλά, έγινε «περίεργος νόμος», που ταλαιπωρεί τον κ. Μπαρτζώκα...

Όλα αυτά συνέβησαν στη συζήτηση για τον οργανισμό του Δήμου Ιωαννιτών, στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, 9 Ιουνίου (στο 3:24:28 του βίντεο).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back